Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET BEOGRADU

Hillary Clinton i Boris Tadić složili se oko svega - osim Kosova

H.Clinton i Tadić
reuters
12.10.2010.
u 22:28

Čak i kad bi Haški sud sutra prestao postojati, Srbija bi nastavila potragu za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, s namjerom da se svi optuženi nađu pred licem pravde - ustvrdio je Tadić.

Američka državna tajnica Hillary Clinton ponovila je, nakon susreta s predsjednikom Srbije, da postoje pitanja o kojima se Srbija i SAD ne slažu, kao što je Kosovo.
Kazala je da je rezolucija Opće skupštine UN-a osnova za dijalog koji može doprinijeti poboljšanju. Clinton je rekla da će dijalog Beograda i Prištine pomoći narodima Kosova i Srbije i imati pozitivan uticaj na odnose Srbije sa susjedima, Europskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Srbija spremna za dijalog sa Prištinom i da želi da on počne što prije. - Srbija je podnošenjem rezolucije sa 27 europskih zemalja pokazala da je privržena dijalogu i želi da dijalog počne što prije, jer samo kroz dijalog možemo riješiti konflikt koji između Srba i Albanaca traje više od 150 godina - rekao je Tadić. Srbija želi do rješenja za Kosovo doći mirnim i diplomatskim putem, ali, ponovio je, Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Hillary clinton i Boris Tadić suglasili su se kako Srbija i SAD moraju graditi partnerske odnose na novim temeljima, poslije mnogo godina nesporazuma.
- Vjerujemo u potencijal Srbije. Uvjereni smo da Srbija može ne samo postati članica EU, već i lider u Evropi - rekla je Clinton na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

Američka državna tajnica pohvalila je, piše Blic, posvećenost srpskih vlasti zaštiti ljudskih prava, a povodom održavanja gay parade u Beogradu. - Posebno bih pohvalila hrabrost policije koja je osiguravala red na Paradi ponosa u nedjelju. To nije bilo lako i mi smo gledali kako policija osigurava poštovanje prava svih - rekla je Clinton.

Tadić je rekao da događaji u Beogradu od prije dva dana "jasno svjedoče" da Srbija dijeli vrijednosti sa EU. Naglasio je da jedino štiteći prava svakog pojedinca Srbija može imati prosperitetno i slobodno društvo, piše Blic.

Tadić je američkoj državnoj tajnici obećao i punu suradnju s Haagom.
- Čak i kad bi Haški sud sutra prestao postojati, Srbija bi nastavila potragu za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, s namjerom da se svi optuženi nađu pred licem pravde - ustvrdio je Tadić.

Komentara 22

OB
-obrisani-
22:42 12.10.2010.

hoće li ovaj drek od lista napisati da je jučer pušten HRVAT Ilija Jurišić, koga je preko tri godine držala u hapsu srbijanska vlast, osudivši ga na kaznu u trajanju 12 godina na bazi lažnih podataka, a bez prava daa se brani sa slobode. Ili su i dalje važniji odsječeni nosevi Afganistanki ili gađanje čečenki paintball puškama Ili je i on, jednostavno - Alijin hrvat

Avatar sawanah
sawanah
23:26 12.10.2010.

Što ti je politički pragmatizam! Kakva ironija! Tko bi rekao da će Hillary Clinton biti ovako srdačno primljena u Beogradu, nakon što je njen suprug Bil, omraženi Amer u Srbiji a omiljeni u Kosovu, zapovijedio NATO-bombardiranje Srbije. I još see zaklinju da će Hagu predati krvnike ratka mladića i gorana hadžića, za većinu Srba nacionalne heroje. Trnovit je put u EU....

PP
Pink Panter
19:23 13.10.2010.

Traže Mladića i boga mole da ga - ne nađu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije