Pačje jaje \"najbolje\" je desetak dana prije nego što će se patka izleći. U sebi sadrži mnogo proteina i aminokiselina, a prava je delikatesa na Filipinima. Neki smatraju da oplođeno pačje jaje ima afrodizijačka svojstva, dok je drugima dovoljno izazovno iskoristiti ga kao hranu u natjecanju \"tko će više pojesti\" koja Amerikanci često organiziraju.
- Kad razbijete jaje otkrijete juhu koja se pije. Zatim pojedete žumanjak u kojem se vidi mala patkica, potpuno hladnog lica priča glavni kuhar restorana iz Brooklyna. Kaže kako je prava sreća ako naiđete na ptića s perjem!
- Drugačije je, uzbudljivo, kaže kuhar dodajući kako je mnogo ljudi za oplođena pačja jaja čulo u Fear Factoru i sad dolaze k njemu probati. Kad prijeđete preko toga kako jaje izgleda, otkrijete fantaziju okusa, smatra.
Njegove riječi potvrđuje jedna od sudionica natjecanja.
- Možeš osjetiti pero i komadiće kosti. Zapravo je jaje prilično hrskavo, kazala je, priznajuć da, što se natjecanja tiče, to uopće nije bitno jer je jaja samo trpala u usta.
ispravak lapsusa u prethodnom: *pačiće