Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODNOSI KINE I TAJVANA

Hoće li Kina ipak progutati demokratski otok?  'Ako ignoriraš zmaja, progutat će te...'

23.05.2024.
u 10:50

Bijesna Kina je započela "kaznene" vojne vježbe oko Tajvana u četvrtak, što je nazvala odgovorom na "separatističke postupke", poslavši teško naoružane vojne zrakoplove i izvevši lažne napade dok su državni mediji osudili novoizabranog tajvanskog predsjednika Lai Ching-tea. Do vojnih vježbi, u Tajvanskom tjesnacu i oko skupina otoka pod kontrolom Tajvana blizu kineske obale, došlo je svega tri dana nakon što je na dužnost stupio Lai, kojeg Peking opisuje kao "separatista". O odnosima Tajvana i Kine donosimo priču Zorane Baković, specijalne dopisnice za Aziju slovenskog lista Delo

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar KalebJosua
KalebJosua
11:20 23.05.2024.

Dok se ne povuku s Tibeta, prestanu ugnjetavati muslimane Ugre, uplitat se i mijenjati sadržaj biblije, maltretirati katolike i micati križeve s crkava i prestati maltretirati Tajvan, krasti patente i ideje,e to su uvjeti za suradnju i komukaciju,potpuno zalediti odnose EU i USA s komunistima!

AI
Aircooled
12:58 23.05.2024.

Tajwan je jedan od dokaza da Zapadna liberalna demokracija i kapitalizam su svakako superiorni u odnosu na totalističke režime ruskog i kineskog tipa. Osim toga, Tajwan je svijetska sila u proizvodnji mikročipova. I to je trn u oku kineskim komunistima sa kopna.

Avatar Stargate
Stargate
16:16 23.05.2024.

Treba imati razumjevanja za Kineske partijske drugove. Treba skrenuti pažnju naroda sa bjede, potlačenosti cjelih naroda i neviđene torture na neke veselije teme tipa : ajmo malo ratovati protiv susjeda, a da to nije Vjetnam jer smo tamo već jednom dobili batine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije