imat će posla preko glave

Je li porez na ekstraprofit nova zadaća mladog ministra financija Marka Primorca?

07.07.2022.
u 15:09

Čeka ga proračun za 2023., pregovori sa sindikatima o plaćama, cijene goriva, dugovi u zdravstvu, dvije milijarde kuna troška arbitraže s MOL-om...

Komentara 13

Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
16:05 07.07.2022.

Kakav ekstraprofit? Postoji li tako nešto uopće u zakonodavstvu? Znači ideja je kažnjavati one koji uspješno posluju. Da bi se nagradilo koga? Uhljebe, primatelje poticaja i umirovljenike s mirovinama po posebnim propisima. A s obzirom na cijene energenata ne morate se brinuti ni da će biti uopće zarade a kamoli tzv. ekstraprofita. Prije svega treba sniziti opterećenja na plaće. Kod nas se za isti bruto dobije 10% niži neto nego u Njemačkoj a čak 20% manji nego u Poljskoj.

SV
sven222
16:25 07.07.2022.

Pa on je već i prije ustoličenja pokazao da je muljator i prevarant...

ST
stefj
15:42 07.07.2022.

Ma koje su to ideje Radničke fronte i sličnih. Što je ekstraprofit?... To je jednom Stazić objašnjavao da se sve iznad kamata u banci može smatrati ekstraprofitom... Da je ova vlada kvalitetna, usredotočila bi se na rezanje troškova i povećanje efikasnosti javnih struktura. Nije normalno da preko polovina zaposlenih radi u javnim i paradržavnim strukturama... Jasno je da Ribić i ekipa navijaju za povećanje poreza, jasno je da svi ministri navijaju za povećanje poreza, ja pretpostavljam da je Marić zato i otišao. Već ovako bez daljnjih rasterećenja privrede nemamo neke svijetle budućnosti, rashodi države rastu puno više od rasta BDP-a, udio duboke države u ukupnom BDP-u je najveći u EU. Čisto je normalno da sposobni i pametni odlaze iz zemlje, porezna povećanja će taj trend još samo pojačati... Pa pogledajte, i novinari su za nove poreze, sindikati, javni sektor... Kako uopće u takvom okruženju netko može ovdje investirati ili pokrenuti neko ozbiljnije poslovanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?