'NISAM KRIV'

Horvat: Vjerojatno nas je prijavio netko u Rijeci, neka krtica. Ne znaju da smo mi dobročinitelji

Foto: HRT
1/5
05.04.2023.
u 17:00

Horvat je kući stigao oko 13.20 sati, a SDP je već najavio kako će Horvat biti suspendiran od članstva u njihovoj stranci do završetka postupka. Bude li oslobođen krivnje, vraća se u stranku

Đuro Horvat, Vlasnik međimurske tvrtke Tehnix koja je u središtu afere Sortirnica danas je pušten iz pritvora nakon jučerašnjih uhićenja, za razliku od drugih četvero uhićenih kojima je određen istražni zatvor. Nakon povratka kući u poslijepodnevnim satima Horvat je u izjavi na novinare ponovno poručio kako nije kriv. 

-  Ja u tome nisam ništa kriv. Baš ništa. Sad sam već dokazao kod advokata i drugih - kazao je Horvat, prenosi HRT, pa dodao kako je njegova tvrtka sve svoje proizvode patentno zaštitila, pa tako i projekt u Rijeci.

>> VIDEO Tko je Đuro Horvat? Europski tužitelji ga sumnjiče zbog malverzacija

- Upoznat sam sa svime. Jasno mi je sve što mi se stavlja na teret i u tome nisam ništa kriv. Osjećam se kao slobodan čovjek, ali malo ranjen. Idemo dalje, mi smo lideri. Imamo 600 zaposlenih i najviše patenata. Sve smo svoje proizvode patentno zaštitili, tako i ovaj projekt koji je u Rijeci. Imamo ovlašteni patent koji nas štiti u svemu. Ovo patentno pravo osigurava nam kompletnu neovisnost nastupanja na tržištu. U EU-u smo dobili zeleno svjetlo kao najbolji projekt - dodao je. 

Dodao je i kako je u Rijeci ''osobno lobirao da se uzme najbolja tehnologija'', dodajući kako je njegova tvrtka ''vodeći inovator u tehnologijama glede sortirnica i kompostana''. - Mi nikad nismo bili na krivom putu, ovo je prvi put da sam ja bio pred vlastima. Nisam član nikakve stranke, to su krivo napravili. U Rijeci je politički rat, ali ja u to ne ulazim. Vjerojatno nas je netko prijavio u Rijeci, neka krtica, ne znajući da smo mi dobročinitelji. Žrtva sam ponašanja pojedinaca koji ne cijene uspješne ljude, nego žele da Hrvatska stagnira - dodao je. 

Horvat je kući stigao oko 13.20 sati, a SDP je već najavio kako će Horvat biti suspendiran od članstva u njihovoj stranci do završetka postupka. Bude li oslobođen krivnje, vraća se u stranku.

Komentara 12

Avatar Idler
Idler
17:06 05.04.2023.

Nisam član nikakve stranke....a SDP se distancira dok proces ne skonča....a prijavila ga neka krtica...zapraf su dobročinitelji ???

BE
beskraj
18:27 05.04.2023.

Aaaa znači on je lobirao, nije potezao veze i gurao svoj projekt i patente na javnom natječaju! Pa što odmah niste tako rekli!? I još dobročinitelj? I član SDP-a a ne zna da je član 🤔 Pa tu mora daa je sve čisto. To su zakuhale neke krtice, špije, židovi i masoni 🙄

MI
Mislav28
17:05 05.04.2023.

Nitko nije kriv samo love nema, lova nestala sama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije