Priština

Hoxhaj: Srbija ne smije ući u EU prije Kosova

\'28.03.2011., Zagreb - Enver Hoxhaj, ministar vanjskih poslova Republike Kosovo, snimljeno prilikom rzgovor s novinarkom Vecernjaka u hotelu Esplanade.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Žarko Bašić/Pixsell
26.01.2014.
u 14:00

Svako učlanjenje Srbije prije Kosova, makar i Srbija priznala Kosovo može predstavljati smetnju učlanjenju Kosova u Europsku uniju, kaže Hoxhaj.

Kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hoxhaj izjavio je kako EU ne bi trebala dozvolit da Srbije uđe u Uniju prije Kosova, jer bi to "bila opasnost za europsku integraciju Kosova", javljaju mediji u Srbiji.

- Bez normalizacije odnosa Kosova i Srbije, što treba okončati međusobnim priznanjem dvije države i učlanjenjem Kosova u Ujedinjene narode, Srbija ne treba ući EU - rekao je ministar Hoxhaj za prištinske medije dodajući kako prema njemu, a to je i stav kosovske vlade "Srbija i Kosovo trebaju istovremeno, istog dana i sata, ući u EU".

- Svako učlanjenje Srbije prije Kosova, makar i Srbija priznala Kosovo može predstavljati smetnju učlanjenju Kosova u Europsku uniju - pojasnio je kosovski šef diplomacije.

>>Srbija će formalno ili neformalno morati priznati Kosovo

Ključne riječi

Komentara 6

ST
stranac
10:16 27.01.2014.

Pa sipci su vec usli u E-u puna ih je Europa,,a normalno da ce uci sa srbijom ,,to je jedna zemlja,,

Avatar kliker
kliker
20:12 26.01.2014.

frankies boy ne talasaj . Zar misliš da smo zaboravili WW1 pa genocid u NDH a novi genocid 1991-1995.g Koliko iznosi bogatstvo srpskog društva privrednik koje više puta pljačkano u Hrvatskoj?pljačkano u Hrvatskoj?

Avatar bok
bok
17:52 26.01.2014.

svakako. minimalac bi bilo istodobno uclanjenje. Inace bi Srbija sprijecila ulazak Republike Kosova u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije