Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak ide prema planu

Hrabra Mileva: Transplantacija organa bila je uspješna, jedva se čekam vratiti obitelji i sinu Luanu

Vintjan: Milevi Šimetić Saliji preostaje nekoliko mjeseci života, ukoliko uskoro ne primi jako skupi lijek
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/4
01.09.2023.
u 08:31

Mnoge ujedinila u svojoj borbi za život, nakon transplantacije i jetra i bubreg dobro rade, ali još je u strogoj izolaciji kako ne bi dobila bakterijsku upalu. Vjeruje u ozdravljenje kako bi se mogla vratiti obitelji, osmomjesečnom sinu Luanu  i suprugu koji joj je velika podrška.

Prije mjesec i pol, zdravstveno stanje 26-godišnje Mileve Simetić Saliji iz Pule bilo je sve lošije. Zbog primarne hiperoksalurije tipa 1 pala je na 40 kilograma te je imala otvorene rane na tijelu. Pulski liječnici i sestre davali su sve od sebe da joj pomognu.Tada nije imala ni državljanstvo, iako je udana za hrvatskog državljanina pa je istarska policija pomogla u pripremi dokumentacije.

Zahvalna je liječnicima i svima koji su joj pomogli,a mnoge ujedinila u svojoj borbi za život. Nakon transplantacije i jetra i bubreg dobro rade, ali još je u strogoj izolaciji kako ne bi dobila bakterijsku upalu. Vjeruje u ozdravljenje kako bi se mogla vratiti obitelji, osmomjesečnom sinu Luanu kojeg želi gledati kako odrasta i kojem nedostaje majka te suprugu koji joj je velika podrška, piše 24 sata.

Oporavak teče prema planu. Još uvijek je boli rana od operacija i ima više od 50 šavova i veliki rez koji će joj, kako navodi, ostati podsjetnik da je preživjela. Nakon tri godine više neće biti stalnih odlazaka na dijalizu, konstantnih mučnina, bolova i rana zbog genetske bolesti koja ju je dovela do ruba smrti.

>> VIDEO Lana Jurčević iz bolnice: 'Primila sam više od 70 doza antibiotika, krvarenje, komplikacije'

 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
18:13 01.09.2023.

Kaj mislite da je ovu bolest imala Štefica ili Barica, jel bi ovi kaj o tome...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije