traženi bjegunac

Hrvat nadimka 'Otrov' uhićen u Kolumbiji: Imao lažne dokumente, pretvarao se da je policajac

Manuel Vulić
Foto: Dirección de Investigación Criminal e INTERPOL
1/3
06.05.2023.
u 21:20

Kolumbijska policija navodi kako će provesti daljnju istragu o tome tko su bili Vulićevi kontakti u zemlji. Naime, vjeruje se da je on već nekoliko godina živio u Kolumbiji, pod krinkom da je strani policajac.

Hrvat Manuel Vulić (37), kojeg je tražio i Europol, uhićen je u Kolumbiji. Upozorenje o njegovoj prisutnosti u zemlji tamošnjim vlastima dostavila je američka agencija. Kako piše portal Semana, Vulić je imao lažne dokumente te se pretvarao da je međunarodni policajac koji u toj zemlji provodi istrage. Naime, kod njega su pronađeni slovenski dokumenti, među kojima i iskaznica na ime druge osobe koja ga je akreditirala kao policijskog službenika Republike Slovenije.

Prema američkoj istrazi, Vulić je navodni vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Europu. Istraga pokazuje da se mreža, čiji je Vulić navodno dio, povezuje s ubojstvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva.

Što se tiče njegova podrijetla, portal Semana piše kako je bio poznat pod nadimkom "Veneno", odnosno "Otrov", ima 37 godina i rodom je iz Zagreba. Jedan od istražitelja kazao je kako ga Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) traži zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, teškog ubojstva te nezakonite nabave oružja i eksplozivnih tvari. 

Kolumbijska policija navodi kako će provesti daljnju istragu o tome tko su bili Vulićevi kontakti u zemlji. Naime, vjeruje se da je on već nekoliko godina živio u Kolumbiji, pod krinkom da je strani policajac.

VIDEO Specijalci naoružani do zuba: Srpska policija objavila snimku na kojoj hvataju Uroša B.

 

Ključne riječi

Komentara 16

ZP
Zabranjen pristup
21:39 06.05.2023.

Hocete ga braniti kao ekipu iz zambije??

TR
tratincica68
23:38 06.05.2023.

Bolje bi bilo da ga ne isporucuju.kod nas ce dobit 2 godine a kod njih max 50

FR
frend1
21:32 06.05.2023.

Kako ste znali da je Hrvat? - Bio je samo za glavu veći od svih ostalih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije