Mnogi Hrvati počeli su doživljavati odlazak u restoran na moru kao luksuz. Međutim, jedan čitatelj doživio je pravo iznenađenje kad je vidio račun za jela koja je odabrao na meniju
Otišao je na ručak u restoran u turističko naselje Gajac nedaleko od Zrća i platio 59 kuna za juhu, glavno jelo i salatu. Objekt koji se nalazi nadomak plaže svakodnevno nudi tri menija koja uključuju juhu, glavni obrok i salatu, piše Poslovni dnevnik.
Čitatelj je pojeo goveđu juhu, bečki odrezak s prženim krumpirićima i salatu od zelja, dok je njegov prijatelj odabrao juhu, varivo od mesa i salatu. Napomenuo je kako su porcije goleme, a lokacija atraktivna, što je još čudnije s obzirom na cijenu.
U neformalnom razgovoru doznao je da vlasnik objekta ne želi dizati cijene jer mu i ovakav način poslovanja jako odgovara. Restoran je, kako tvrdi čitatelj, cijelo vrijeme bio pun.
Iako nije nemoguće pronaći restorane u kojima se može povoljno pojesti, brojniji su slučajevi s astronomskim cijenama na našoj obali. Podsjetimo, prije nekoliko dana veliku pozornost privukla je nevjerojatna cijena pizze u pekarnici na hvarskoj rivi u kojoj su dvije jumbo pizze naplaćene čak 800 kuna.
– Ovo je naš poslovni model. Cijene slobodno možeš formirati. Ima do mene metar odmah druga pekara i pizza je po 30 kuna. Onaj komad, pizza cut se zove. A sto metara dalje još drugi lokal i manja cijena – 15 kuna. Ili 20. Svaki čovjek može birati, neki biraju svaki put nešto drugo – objasnio je vlasnik te istaknuo kako to nije pljačka.
>>Imate li sličnih primjera pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net
VIDEO: Za podizanje putovnice izrađene žurnim postupkom u zagrebačkoj Petrinjskoj čeka se i po dva sata!
Trebaće uvesti digitalni jelovnik, jer kod prestojeće hiperinflacije cijene se mjenjaju iz sata u sat.