Američki lanac sreće

Hrvat prevario 58 hrvatskih iseljenika za 8 milijuna dolara

kovanice, dolar
27.04.2010.
u 19:05

Stanley Paulić lažnim je argumentima od lakovjernih građana prikupljao novac za izmišljeni građevinski projekt u Arizoni

Američka Komisija za vrijednosne papire, SEC, otkrila je prijevaru tešku osam milijuna dolara u gradu Clevelandu u kojem je Amerikanac hrvatskog podrijetla Stanley M. Paulić od tridesetak pripadnika hrvatske zajednice i članova hrvatske crkve svetoga Pavla prikupio novac za lažni građevinski projekt.

Istražitelji su otkrili da je tvrtka Integrity Financial AZ, LLC kojoj je suosnivač Stanley M. Paulić iz mjesta Aurora lažnim argumentima nagovorila najmanje 58 građana da ulože novac u lukavo osmišljenu financijsku piramidu gradnje nekretnina u Arizoni. Komisija za vrijednosne papire sve je prijavila saveznom sudu u Clevelandu na kojem je prošlog tjedna pokrenut sudski proces ishod kojega Stanley M. Paulić čeka u pritvoru. Za razliku od hrvatske prakse, američki sud tražio je blokadu cijele imovine Stanleya M. Paulića i zabranu njena korištenja, trgovanja ili prebacivanja na druge vlasnike.

Od Komisije za vrijednosne papire (SEC) doznajemo kako je osumnjičeni Paulić tražio od lakovjernih građana da novac od ušteđevina za mirovinu podignu i ulože u njegov plan gradnje kuća u mjestu Tonopahu u Arizoni. Lakovjernim građanima obećao je da će sav profit položiti na njihove osobne račune u banci, ali ni jedan račun u dvije godine Paulić nije otvorio.

Komentara 23

OB
-obrisani-
23:58 27.04.2010.

nisu se još Hercegovci poturčili niti su po čedili a nema ih ni Titovaca kao nažalost u našoj HR kakvi nas ima,prevaranata ima u svim nacijama pa šta,ako te netko more prevest žedna preko vode onda si naivna budala .

BO
bomba
14:45 28.04.2010.

orisis Jedan Hrvat lopov i pokrade 58 Hrvata. Pa kad je već krao što nije pokro nekog drugog kud udari na Hrvate, ili naučio da je njih najlakše pokrasti. Od 59 spomenutih Hrvata jedan je lopov ostali su žrtve, tako da je omjer poštenih Hrvata dobar, ali nas unazađuje ovaj mali procenat pokvarenjaka.

HK
hk
03:51 28.04.2010.

On je Kordunaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije