tukli ih rukama, nogama i remenom

Hrvati brutalno prebijeni u Srbiji: Četvorica optužena za izazivanje mržnje

Beograd: Policija blokirala prometnice kod škole gdje je dječak ubio učenike i profesoricu
Foto: Milos Tesic/ATA Imagesj/PIXSELL
1/4
11.06.2024.
u 16:29

Više javno tužiteljstvo u Pančevu podnijelo je optužnicu protiv napadača zbog izazivanja nacionalne mržnje.

Četvorica Srba optužena su za premlaćivanje četvorice Hrvata iz Zagreba u Srbiji. Incident se dogodio 13. travnja u Pančevu, gradu u Srbiji, kada su Srbi napali Hrvate, vrijeđali ih na nacionalnoj osnovi i prijetili im smrću. Napadnuti su zadobili lakše tjelesne ozljede od udaraca rukama, nogama i remena, piše Telegraf

Više javno tužiteljstvo u Pančevu podnijelo je optužni prijedlog protiv napadača zbog izazivanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti, za što je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina. Predloženo je da se jednom od optuženih produži pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela, te da se svi osude na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i obvežu na plaćanje troškova postupka.

Optuženi su, osim Hrvata, napali i dvojicu Srba koji su bili u njihovom društvu, nanijevši im lakše tjelesne ozljede. Grupa Hrvata, državljani Republike Hrvatske, pretrpjela je fizičke i verbalne napade zbog svoje nacionalnosti, što je izazvalo osudu i zabrinutost u javnosti.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ogromna naftna mrlja u Istri: Onečišćenje došlo s mora, oglasila se Lučka kapetanija

Beograd: Policija blokirala prometnice kod škole gdje je dječak ubio učenike i profesoricu
1/30
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije