Hrvatska afganistanskoj djeci darovala zimsku odjeću

djeca
Ministarstvo vanjskih poslova
18.11.2009.
u 13:05

Hrvatska je 2008. uplatila 50.000 američkih dolara potpore programu „Hrana za edukaciju”, koji u Afganistanu provodi Međunarodna organizacija za hranu.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta Mirko Capjak, voditelj hrvatskog tima u njemačkom Provincijskom timu za obnovu Feyzabad u Afganistanu, darovao je zimsku odjeću za 110 siromašnih učenika.

Tridesetero učenika štićenici su vladina sirotišta u Feyzabadu, a ostali pripadaju drugim sirotištima ili su članovi izrazito siromašnih obitelji. Time je završen plan provedbe malih projekata Hrvatskog tima Feyzabad za 2009. godinu.

U prvom dijelu, u lipnju 2009. godine, kupljene su 24 košnice s pčelama i pčelarski pribor Ženskoj pčelarskoj zadruzi u selu Ahburia, u svrhu potpore programa alternativnih izvora prihoda protiv proizvodnje opijumskog maka.

U okviru dugoročnog hrvatskog Plana potpore afganistanske Nacionalne razvojne strategije, Hrvatska je 2008. uplatila 50.000 američkih dolara potpore programu „Hrana za edukaciju”, koji u Afganistanu provodi Međunarodna organizacija za hranu. Istim novčanim iznosom Hrvatska je pomogla i provedbu drugih po redu predsjedničkih izbora u Afganistanu 2009. godine, posredstvom UN-ova programa za razvoj. Trenutačno je u završnici izgradnja temeljnog zdravstvenog centra u selu Layoba u distriktu Feyzabad, koji također sponzorira Republika Hrvatska.

Na području Afganistana djeluje 28 provincijskih timova za obnovu. Vode ih članice misije NATO-ISAF, a zadaća im je pomoć u provedbi Razvojne strategije Afganistana.

U okviru njemačkog Provincijskog tima u provinciji Badakshan od 2005. godine djeluje hrvatski tim Feyzabad.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:55 18.11.2009.

A tko je to gol i bos u Hrvatskoj?

OB
-obrisani-
13:52 18.11.2009.

Hrvatska afganistanskoj djeci darovala zimsku odjeću ============== 0 Dok će hrvatska djeca uskoro hodati gola i bosa

OB
-obrisani-
14:10 18.11.2009.

Ko je vas zvao da delite Avganistanskoj deci išta. Kakva nadobudnost. Samo to će da košta. Nemojte posle nismo znali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije