PROMO

Hrvatska IT tvrtka predstavila prvi UGC studio u Hrvatskoj i jedinstveni alat koji značajno povećava online prodaju

CoreLine
12.09.2024.
u 14:15

Kroz NoCapp vlasnici web stranica moći će uz fokus na kratki videosadržaj ostvarivati bolje prodajne rezultate

Zagrebačka IT agencija CoreLine predstavila je NoCapp, novu i jedinstvenu uslugu na domaćem digitalnom tržištu. Kroz NoCapp i NoCapp Studio, agencija će nuditi izradu UGC i short form videosadržaja te jedinstveno digitalno rješenje uz koje je moguće implementirati kratki video, live chat i helpdesk na bilo koju web stranicu bez usporavanja. Uz vlasnike agencije CoreLine, Dominika Dragičevića i Filipa Gobina, ključni ljudi iza NoCappa su digitalni stručnjaci Dino Schatzl i Sven Hamzić koji će kroz ovaj proizvod težiti u postavljanju novih trendova u domaćoj industriji.

NoCapp softver omogućuje web stranicama da u stvarnom vremenu komuniciraju s posjetiteljima na nekoliko razina. Na web stranici klijenta pojavljuje se mala kućica u koju je moguće staviti bilo kakav video - video upoznavanja s ključnim ljudima neke kompanije, video korištenja nekog proizvoda ili nešto skroz treće. Uz to, svatko unutar istog sučelja može implementirati chat uživo i helpdesk za posjetitelje svojeg weba koji će bitno poboljšati iskustvo korištenja cijele stranice“, komentirali su Dominik Dragičević i Filip Gobin.

Kod stvaranja nove usluge polazilo se od pretpostavke da svi brendovi danas produciraju videosadržaj, a isti pretežito objavljuju na društvenim mrežama. Ono što je manje poznato je to da samo 30% posjetitelja web stranica na njih dolazi kroz društvene mreže što je veoma mali postotak s obzirom na visoku cijenu videoprodukcije. Kroz NoCapp objavu na web stranici, producirani videosadržaj dolazi do 100% posjetitelja. Sav objavljeni videosadržaj nalazi se na CoreLine serverima koji omogućavaju brzo učitavanje i prikazivanje, bez usporavanja ostalih dijelova klijentove web stranice.

Nakon dovršavanja cijelog softvera kod nekih klijenata ubrzo se javila i potreba za produkcijom kratkih videa koji se mogu plasirati bilo gdje – na društvene mreže ili na sam NoCapp softver, a zato je i nastao NoCapp Studio, agencija pod istim kišobranom koja je prva agencija u Hrvatskoj fokusirana na UGC i activation short form videosadržaj. Takva vrsta videosadržaja je puno dinamičnija, ostvaruje bolju stopu konverzije te je isplativija za klijente. Uz to, dobro funkcionira organski ili kroz oglase na bilo kojem kanalu kao što su TikTok, Facebook, Instagram ili YouTube Shorts .

Prošlo je vrijeme skupih neefikasnih videa koje brendovi koriste za sve kanale. Danas korisnici imaju sve manje vremena, a ako im video nije zanimljiv u prvoj sekundi, odmah ga preskaču. Zato ćemo svim klijentima kroz NoCapp Studio nuditi video sadržaj koji funkcionira na svim platformama te na NoCapp softveru jer je napravljen tako da prati strategije zadržavanja pažnje kroz adresiranje sumnji krajnjih korisnika. Rezultati kod nekoliko klijenata već sad pokazuju da je naš proizvod povećao njihovu stopu konverzije i doveo do bolje prodaje“, izjavio je Dino Schatzl.

Najveći klijent na kojem je NoCapp testirao svoj proizvod je Keindl Sport, a rezultati govore za sebe. Kroz četiri mjeseca čak 150 proizvoda imalo je implementiran NoCapp softver, a na tim proizvodima se broj stavljanja u košaricu povećao za gotovo tri puta. Osim toga, za 110% se povećalo vrijeme provedeno na stranici, a sve to rezultiralo je i većom prodajom proizvoda.

Budući da živimo u eri videa, cilj nam je da svakom klijentu pomognemo da postane video first brend. Danas više nije potrebno imati puno opreme za napraviti kvalitetan video, čak je i kontraproduktivno. Drago nam je da su neki to već prepoznali i da idu u smjeru izrade nativnih, realnih videa, a ne plastičnih videa koji nikome više nisu interesantni. Sretni smo što uz NoCapp i NoCapp Studio klijentima možemo pomoći da ostvare bolje poslovne rezultate“, zaključuje Schatzl.

CoreLine je agencija koja posluje od 2017. godine, a većinski radi s klijentima iz SAD-a te klijentima iz europskih zemalja kao što su Velika Britanija i Danska. Agencija je do sad već predstavila nekoliko vlastitih digitalnih proizvoda, a posebno se ističe CoreEvent, ticketing sustav koji privlači sve više organizatora događaja. Više informacija o NoCappu dostupno je na web stranici NoCappa i NoCapp Studija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije