VLADA UPUTILA ČESTITKU

Hrvatska na Dan neovisnosti Ukrajine izrazila podršku Kijevu u obrani od Moskve

Zagreb: U centru postavljena ukrajinska zastava povodom Dana neovisnosti
Foto: Leon Budinski/PIXSELL
1/6
24.08.2024.
u 13:27

"Hrvatska nastavlja participirati u pružanju političke, vojne, financijske i humanitarne pomoći", objavila je hrvatska vlada

Hrvatska vlada čestitala je u subotu Ukrajini Dan neovisnosti i obećala nastavak pomoći ukrajinskom vodstvu i narodu u njihovim naporima da se obrane od Rusije. "Čestitamo Dan neovisnosti ukrajinskom narodu i vodstvu, predsjedniku @ZelenskyyUa i premijeru @Denys_Shmyhal! Snažno podržavamo #Ukrajinu u obrani svoje slobode i teritorija. Hrvatska nastavlja participirati u pružanju političke, vojne, financijske i humanitarne pomoći", objavila je hrvatska vlada na društvenoj mreži X. 

Uz objavu je priložena fotografija Banskih dvora na kojima, uz zastave Hrvatske i Europske unije, vijori i ukrajinska zastava.

Čestitku Ukrajini uputio je i britanski premijer Keir Starmer. "Želim da znate da smo uz vas koliko god bude potrebno, uz sve što je potrebno do pobjede, do pravednog i trajnog mira", napisao je Starmer poruku ukrajinskom narodu na X-u, objavio je Reuters.

 

GALERIJA U Zagrebu postavljena ukrajinska zastava povodom Dana neovisnosti
Zagreb: U centru postavljena ukrajinska zastava povodom Dana neovisnosti
1/6
Ključne riječi

Komentara 3

MI
mizimojzi
15:11 24.08.2024.

Ne zaboravite da je do jaruna nesto doletilo a mi smo mogli popusit onom koj je poslao. A rusija ima dosta nuklearki a mi smo zasticeni ko ovce dok ih napadnu vukovi. Samo nek se ku@@ci onaj ko nije ni vojsku odsluzio. Prvi bu pobegel u neki bunker i zivio ko pseto a mi ostali umirali od radijacije. A na jarun bi moglo opet nesto doletiti. Koordinate imaju

Avatar Dančo
Dančo
14:12 24.08.2024.

Sretann dan nezavisnosti Ukrajino. Ni pedalj svoje teritorije agresoru, ni pedalj !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije