Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbrojavanje

Hrvatska uplovljava u EU, Večernji brani status najbrže kuće

fiumanka
nnn
07.06.2013.
u 14:43

Na brodu Marina das je ždrijebanjem odlučeno da će posada Večernjeg lista ove će godine braniti status najbrže redakcije na ACI-jevom Jeanneau One Design 35 - Vrboska!

Fiumanka, najmasovnija regata na Jadranu punim jedrima uvodi Hrvatsku u Europsku, i to već idući tjedan, 14. i 15. lipnja kada će se u moru pred Rijekom okupiti Europa u pod jedrima. Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića sponzori Fiumanke i pokrovitelji potpisali su jedro podrške na brodu Marina i tako omogućili još jednu uspješnu plovidbu svim sudionicima, a njih će ove godine biti rekordni broj. „Ove smo godine Glavni sponzor Fiumanke, a već smo petu godinu za redom uz regatu vezani zlatnim sponzorstvom. Izuzetno nas veseli što ovogodišnja Fiumanka obilježava skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju i što će Ina biti dijelom ovog jedinstvenog slavlja pod jedrima.“ – izjavio je Ivan Krešić, član Uprave Ine.

Eurpski mediji prvi puta pod jedrima

Zoran Trick, ispred Jamnice, istaknuo je da nije teško staviti potpis na jedro podrške Fiumanci: „Prošle smo godine podržali Fiumanku kao srebrni sponzor, a ove godine s radošći i opravdanjem potpisujemo zlatno sponzorstvo i veselimo se Punih 14 godina povjernja i podrške Fiumanki dao je i Strabag SEE pa se na jedro potpisao i direktor Dean Pavlak. Pokroviteljski potpis stavili su i Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorskogoranska županija i Jadrolinija. Potporu Fiumanci pružaju i Zagrebačka pivovara koja će pobrinuti za dobru zabavu jedriličara i posjetitelja. Grad Rijeka je ove godine uz Hrvatsku radioteleviziju i suorganizator Prve europske medijske regate EUROPEAN MEDIA SAILING RACE (EMSR) Croatia 2013. Pokrovitelj je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarner i Turistička zajednica Rijeka. ACI, dosadašnji dugogodišnji partner Fiumanke, po prvi put sudjeluje kao sponzor medijske regate.

Kartolina s Kvarnera putuje u Europu

 Na njoj će osim tradicionalnih sudionika - nacionalnim medijskih kuća, sudjelovat i televizijske ekipe iz Austrije, Italije, Slovenije, Slovačke, Turske, Mađarske, Vojvodine, Bugarske, Rumunjske te brod s mješovitim sastavom Skupštine javnih televizija i radija iz jugoistočne Europe. Dojmovi s regate tako će na početku nove turističke sezone svojim reportažama omogućiti Hrvatskoj, Kvarneru i Rijeci jedinstvenu medijsku promociju u Europi. Kako svaka prava regata ima i svoj sajam tako i organizatori Fiumanke, agencija “2. mjesto” najavljuje sajam Fiumanka EU Expo, a suroganizator i koordinator je Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj. Ondje će se predstaviti 16 država članica Europske unije, a cilj im je jačanja kulturnih i ekonomskih veza. Degustacije i prezentacije pripremaju Češka, Bugarska, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska i Švedska, a održat će se i sajam hrvatskih proizvoda. Sajam će otvoriti šef Delegacije, veleposlanik Paul Vandoren, a svoj su dolazak najavili i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te vjerni posjetitelj regate predsjednik Ivo Josipović.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije