stanje na cestama

Na Bajakovu se čeka šest sati, gust promet uz vožnju u koloni na prometnicama

Foto: HAK
1/4
20.08.2022.
u 22:53

Povremeni zastoji mogući su na autocestama u zonama tunela, odmorišta, naplatnih postaja i u blizini čvorova te na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog veće gustoće prometa povremena su usporavanja, vožnja u koloni ili kraći zastoji na brojnim prometnicama, uključujući autoceste i trajektne luke, a promet na pojedinim dionicama dodatno otežavaju jak vjetar i kiša, izvjestio je u subotu navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Povremena usporavanja, vožnja u koloni u pokretu ili kraći zastoji zabilježeni su na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici i Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije.

Foto: HAK

Također i kod tunela Učka i čvora Matulji te na Ličkoj i Jadranskoj magistrali, otoku Krku i Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Povremeni zastoji mogući su na autocestama u zonama tunela, odmorišta, naplatnih postaja i u blizini čvorova te na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Na dionici autoceste A1 od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Božići zbog jakih bočnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat

Zbog kiše i povremeno jakih pljuskova te ponegdje veće količine vode na kolniku, potreban je dodatan oprez, upozorio je HAK.

Na graničnom prijelazu Bajakovo na ulaz u Hrvatsku u automobilskom prometu čeka se šest sati dok se na izlazu iz Hrvatske na prijelazima Macelj, Bregana i Rupa čeka jedan sat. Jedan sat čeka se i na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu Stara Gradiška.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije