Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SNALAZIMO SE KAKO ZNAMO'
Povratak na članak

Nesreća ne dolazi nikad sama: Hrvatski par u Njemačkoj prolazi kroz golgotu zbog jednog dokumenta

U srpnju 2023. godine Aleksandri i Tomislavu se rodila kći i od tada za dijete ne mogu dobiti rodni list.

Komentari 17

Avatar Make my day
Make my day
16:09 10.05.2024.

A zašto se gospodin kao državljanin EU ne zaposli dalje negdje i počne primati plaću od svog rada? U Njemačkoj ne trebaju radnike ?

VL
Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
17:23 10.05.2024.

Mislim da se mogu prijaviti u Sozialamt. Trezveno i bez jadikovanja objasniti situaciju i problematiku. Onda imaš hrvatsku katoličku misiju gdje se možeš obratiti. Tu bude uvijek obrazovanih Hrvata koji su dugo (druga treća generacija) tu i znaju kome see i kako obratiti bez lelekanja i jadikovanja. Važno, nipošto se ne obraćati našim novopridošlim kpji su tu zadnjih 10 godina. Oni popravilu nemaju blage veze niočemu i više svojim balkanskim pristupom odmažu nego pomažu.

VL
Avatar Aurel
Aurel
20:21 10.05.2024.

"Iako su dostavili sve dokumente, do danas nisu dobili potrebni rodni list." - a zašto ga nisu dobili??? očito u članku nešto fali... njemačka je jako uređena država, i teško da bi im administracija odbila dati papir ako ispunjavaju sveve uvjete. sigurno su dobili neki odgovor sa objašnjenjem o čemu se radi... jer inače bi odgovorni činovnik pod hitno dobio otkaz.

VL
LO
lojtra1
18:45 10.05.2024.

Ako nemaš novce da djetetu kupiš kapi a zdrav si onda ne vidim drugog rješenja od onog najgoreg - počni delati. Tako ćeš pomoći svojoj ženi i djetetu a na koncu i sebi samome, bar psihički. U Njemačkoj bar ima posla koliko hoćeš, ne baš posla iz snova ali do takvih se dolazi vremenom, radom i zalaganjem. Posložiti stvari u svojoj glavi često je prvi korak ka napretku.

VL
MA
MadMax1
19:52 10.05.2024.

Kada su došli u Njemačku trebali su komunicirati sa Njemcima i saznali bi da je prvo pravilo se dobro osigurati. Među osalim i sa osiguranjem za pravnu zaštitu. Sa tim osiguranjem imali bi pravo na odvejtnika sa kojim bi došli uz vrlo male troškove do rodnog lista.

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
16:48 10.05.2024.

Podviknite azil i uljepšajte se ugljenom. Odmah ste rješili sve bez potrebe za radom.

VL
CH
chemica
16:34 10.05.2024.

Ovako možeš i u Hrvatskoj živjeti, niste morali čak u Njemačku ići.

VL
PO
Poganec
04:53 11.05.2024.

Poz.iz BRD U toj cijeloj prici nesto nestima!!!!

VL
Avatar sitneduše
sitneduše
21:52 10.05.2024.

Iz teksta se ne može vidjeti gdje je dijete rođeno. Ako je rođeno u Njemačkoj rodni list (Geburtsurkunde) se izdaje od ustanove u kojoj je dijete rođeno. S tom Gebursurkunde ide se u ured za prijave (Einwohnermeldeamt) gdje se dijete upisuje u registar i prijavljuje se na adresu roditelja. Jedan proces koji je normalan, koji je logičan samo ga treba znati provesti.

VL
Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
08:08 11.05.2024.

"oni drugi" nemaju nikakve papire i sve im se daje. jel sada jasno ovce moje sto je na djelu danas?

VL
AV
avangero
07:33 11.05.2024.

Pa zar nije Njemačka raj na zemlji čak i za neradnike

VL
PO
Poganec
07:40 11.05.2024.

Pa mogli su zatraziti pomoc od Generalnog Kosulata u Stuttgartu ako ova prica istinita,Mogli ste Imena objaviti pa mozda tim ljudima pomoci,Ima nas dosta storosjedioca u Njemackoj koji moga to rijesiti jednim telefonskom razgovoru,Cjila prica mirise vtatite se biti cee vam bolje!!!!!!!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.