Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilčić u Varšavi

Hrvatski političar na prosvjedu među čelnicima poljskog PiS-a: 'S veseljem sam došao'

Ladislav Ilčić
Foto: YouTube/Screenshot
1/3
11.01.2024.
u 20:41

Ladislav Ilčić podržao je poljske konzervativce koji novog premijera Donalda Tuska prozivaju za nezakonite pokušaje preuzimanja javnih medija i politički progon neistomišljenika

Među čelnicima poljskog PiS-a (Pravo i pravda), koji je danas prosvjedom u Varšavi tražio oslobađanje bivšeg ministra unutarnjih poslova Mariusza Kaminskog i njegova zamjenika Macieja Wasika, našao se i jedan hrvatski političar. Iza prvog čovjeka PiS-a Jaroslawa Kaczinskog i donedavnog poljskog premijera Mateusza Morawieckog kamere su "uhvatile" zastupnika Hrvatskih suverenista u Europskom parlamentu Ladislava Ilčića.

"Jest, to sam ja na fotografijama. S veseljem sam došao tu na poziv mojih kolega iz PiS-a koji su zastupnici u Europskom parlamentu", potvrdio nam je Ilčić, podržavajući poljske konzervativce koji novog premijera Donalda Tuska prozivaju za nezakonite pokušaje preuzimanja javnih medija i politički progon neistomišljenika.

"Tusk, čija je stranka dio Europske pučke stranke i koji se predstavlja pučaninom, ušao je u koaliciju sa socijaldemokratima i komunistima i sada, u jednoj boljševičkoj maniri, potpuno nezakonito upada s policijom u medijske redakcije i smjenjuje urednike, iako je potpuno svjestan da krši za to propisanu proceduru. Još je gore što je pokazao nevjerojatnu strast da strpa u zatvor Mariusza Kaminskog, čovjeka koji je 80-ih godina pokazao veliku hrabrost u rušenju komunizma, u okviru sindikata Solidarnost. To zaista liči na politički progon i boljševičke metode", govori Ilčić i dodaje kako je "bilo jako temperamentno danas na ulicama Varšave".

VEZANI ČLANCI:

Napeta politička situacija u Poljskoj traje od prosinca, otkako je za premijera izabran Tusk, čime je okončana osmogodišnja vladavina konzervativaca. Novi je premijer odmah je krenuo u preuzimanje svih poluga vlasti, uključujući i javnu televiziju, a prije dva dana u policija je upala u predsjedničku palaču i uhitila Kaminskog i Wasika, sada parlamentarne zastupnike, koji su osuđeni na dvije godine zatvora u okviru korupcijskog procesa započetog daleke 2007. godine. PiS ih je odmah proglasio političkim zatvorenicima, s čim je suglasan i poljski predsjednik Andrzej Duda, koji je najavio da će ih pomilovati.

VIDEO Policijski upad u televizijsku postaju u Ekvadoru i oslobađanje taoca

Komentara 9

Avatar Heisenberg
Heisenberg
21:10 11.01.2024.

Briselska lutka na koncu Tusk fašističkim metodama pokušava uništiti oporbu. Podrška poljacima koji se protive takvoj Poljskoj.

TA
Talleyard
11:40 12.01.2024.

Sa ovakvima kao što je orban, tusk, vučić, slučajni, ... europa bi se urušila kao kula od karata

DA
darko122
08:54 12.01.2024.

Kad bu..li daš vlast onda to ovako izgleda. Zapad je defakto u ratu sa Istokom. Istok vrlo lukavo destabilizira vlade po EU, pomoću raznoraznih tupavih ekstremista,bilo lijevih ili desnih ili nacista ili antifašista, nije bitno, glavno da stvaraju nered, koji misle da će se time vlasti domoći, a u stvari pomažu Istoku da ostvaruje svoje ciljeve, a kad pobijede, prvo će njih riješiti, jer im bud..le ne trebaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije