prijedlog Gradskom vijeću

Hrvatski suverenisti predlažu da jedna ulica u Vukovaru dobije naziv po Vesni Bosanac

Vesna Bosanac
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
02.04.2022.
u 13:28

Pojašnjavajući svoj prijedlog predsjednik vukovarskih suverenista Filip Sušac, koji je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, rekao je kako je Vesna Bosanac simbol obrane i stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako će Hrvatski suverenisti predložiti Gradskom vijeću Vukovara da se Bolnička ulica u Vukovaru preimenuje u Ulicu dr. Vesne Bosanac. Pojašnjavajući svoj prijedlog predsjednik vukovarskih suverenista Filip Sušac, koji je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, rekao je kako je Vesna Bosanac simbol obrane i stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

- Doktorica Bosanac bila je iznimno hrabra žena koja je, između ostaloga, poslala brojne apele za spas ranjenika i civila u Vukovaru tijekom brutalne agresije 1991. godine. Poznato je kako je i sama završila u srbijanskom ratnom zatočeništvu – rekao je Sušac.

Dodao je kako ovaj prijedlog ide u spomen na sve ono što je Vesna Bosanac učinila tijekom Domovinskog rata. U sklopu svoga prijedloga kazao je i kako se Bolnička ulica nalazi u neposrednoj blizini vukovarske bolnice za koju je Vesna Bosanac bila vezana cijeli svoj radni vijek. Prijedlog o preimenovanju Bolničke ulice u Ulicu dr. Vesne Bosanac proslijeđen je gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi i predsjedniku Gradskog vijeća Vukovara Željku Sabi.

Ključne riječi

Komentara 4

V0
Vlaskoulicanec3.0
15:41 02.04.2022.

Svaki grad u Hrvatskoj treba imati ulicu sa njenim imenom!!!

ST
Stari
17:29 02.04.2022.

U Vukovaru svakako to zaslužuje. A trebalo bi je staviti na listu heroja Domovinskog rata.

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
19:37 02.04.2022.

S obzirom na preostale ulice Mršala Tita u Hrvatskoj, evo im dobre prilike da to poprave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije