UHIĆENJE PRIPADNIKA HOS-A

Hrvatski suverenisti traže ostavku Božinovića; Domovinski pokret: Okreću se u grobu svi hrvatski ratnici

Zagreb: Atmosfera u stožeru Domovinskog pokreta Miroslava Škore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.08.2023.
u 13:31

Podsjetimo, iz PU Šibensko-kninske ranije su izvijestili kako nisu pripadnicima HOS-a zabranili ulazak u Knin, već su od njih zatražili da do grada putuju drugom cestom

Zbog toga što je policija pripadnicima HOS-a onemogućila ulazak u Knin uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Hrvatski suverenisti zatražili su ostavku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

- Zabraniti hrvatskim braniteljima, u ovom slučaju pripadnicima HOS-a, koji su sudjelovali u vojno oslobodilačkoj akciji Oluja, sudjelovanje u svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti je najblaže rečeno dno dna! Ovo je još jedan dokaz očiglednog utjecaja SDSS-a na politiku vladajućeg HDZ-a i cijena tzv. hrvatsko-srpske trgovačke koalicije. Žalosno da žalosnije ne može biti – navode iz Hrvatskih suverenista.

O cijelom događaju zatražili su hitno očitovanje premijera Plenkovića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda o ovom sramotnom činu te ostavku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i sankcioniranje onih koji su izdali zapovijed o zabrani ulaska pripadnika HOS-a u Knin.

Reagirali su i iz Domovinskog pokreta. 

- Domovinski pokret najoštrije osuđuje bezuman i antihrvatski čin zabrane ulaska pripadnicima IX. Bojne HOS-a u Knin kako bi obilježili 28. obljetnicu VRO Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u Kninu. Kao što vidimo, omalovažanje Domovinskog rata se nastavlja, ali ovoga puta ne u režiji koalicijskog partnera Milorada Pupovca, već direktno od strane Hrvatske države. Zabraniti ulaz pripadnicima hrvatske ratne postrojbe iz Domovinskog rata, na Dan hrvatskih branitelja, u Knin, poraz je svih nas, a prije svega ove Vlasti na čelu s AP-om. Okreću se u grobu svi hrvatski ratnici od kad je Hrvata i naše vjekovne borbe za svoja ognjišta! Ovu sramotu vam hrvatski narod nikada zaboraviti neće - priopćili su. 

Podsjetimo, iz PU Šibensko-kninske ranije su izvijestili kako nisu pripadnicima HOS-a zabranili ulazak u Knin, već su od njih zatražili da do grada putuju drugom cestom, jer je ona na kojoj su se nalazili bila zatvorena. Uhićeni su jer su se usprotivili zahtjevu da prijeđu na drugu cestu, navodi se.

VIDEO Državni vrh na obilježavanju 28. obljetnice VRO Oluja

Komentara 18

ME
medvedgrad
14:05 05.08.2023.

Prvi put zadnjih godina da se slazem s njima. Postoje stvari koje se ne smiju gaziti i za koje postoji nacionalni koncenzus. Ljude koji su stavili na raspolaganje svoje zivote i mladost za obranu domovine i naroda, ovako tretirati, skandalozno je. Ovo nema veze s politikom, ovo je nešto iznad!

ER
erosaonogasvijeta
20:38 05.08.2023.

Gosodin Skejo po zakonu ima pravo govora i pravo kretanja! Da je isao drugom cestom mozda bi opet dobio "drugi smjer"? Meni je cudno da je tu bilo toliko policajaca? Zasto nisu zaustavili gospodina Dodika kada je njegov helikopter zagadjivao zracni Hrvatski prostor?

DI
dino85
14:14 05.08.2023.

Imali još uvjek onih koji misle da opstanak Hrvatske države treba temeljiti na Skeji i njemu sličnima. Hrvatski korijeni kroz povjest su previše duboki da bi ih pojedini povjesni trenutci skrnsvili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije