Objavio MUP RH

Hrvatski tim za spašavanje stigao u Tursku: U tijeku su akcije traganja i spašavanja

Hrvatski tim za spašavanje u Turskoj
Foto: MUP RH
1/6
09.02.2023.
u 10:13

Broj mrtvih u razornom potresu u ponedjeljak kod tursko-sirijske granice premašio je 15.000, dok su nade da će se u ruševinama pronaći još preživjelih iz sata u sat sve slabije. Broj poginulih u Turskoj popeo se na 12.391, izvijestila je u četvrtak državna novinska agencija Anadolu pozivajući se na tursku upravu za katastrofe AFAD, dok je još 62.914 ljudi ozlijeđeno. S druge strane granice, u ratom razorenoj Siriji, broj mrtvih iznosio je najmanje 2662.

U Siriji i Turskoj traje utrka s vremenom u potrazi za preživjelima. Prošlo je kritičnih 72 sata nakon kojih se računa da su šanse za pronalazak preživjelih na oko 6 posto. No spasioci i dalje pronalaze žive ispod ruševina. Njima se danas u Turskoj pridružio i hrvatski tim za spašavanje. 

'Hrvatski modul za urbano traganje i spašavanje Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite je stigao tijekom noći u Hatay u Turskoj i odmah po dolasku krenuo s radom i podizanjem baze operacija. U tijeku su akcije traganja i spašavanja', objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH. 

Preživjeli nakon potresa sve su više u očaju, nezadovoljni su reakcijom Vlade i tužni zbog žrtava u potresu. Mnogi su izgubili članove obitelji, a očekuje se da će broj smrtno sradalih i dalje rasti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije