I dok se mnogi žale zbog malih plaća i loših uvjeta, pizza majstori mogu doslovce birati gdje će radti, jer je riječ o profesiji za kojem se poslodavci otimaju i nude sve bolje uvjete kako osigurali ostanak radnika. Jedan od njih je i pizza majstor Teo Supina koji je prije mjesec dana počeo raditi u drugoj pizzeriji zbog boljih uvjeta rada.
- Zna se raditi bez slobodnog dana, duple smjene, a ovdje nije takav slučaj pa sam zato i došao - rekao je za RTL. Vlasnik pizzerije Ivo Topalović u kojoj je došao raditi otkrio kako je potraga trajala mjesecima, a prema njegovom opisu može se reći kako postoje određene sličnosti s potragom za blagom.
- Preko oglasa gotovo pa nikako ne možeš naći pizza majstora. Spletom okolnosti, preko prijatelja, poznanika, preko nekoga čuješ da je nezadovoljan, da želi drugačije uvjete, onda osluškuješ njihove probleme i što bi htjeli, onda se prilagođavaš i pokušavaš ga dovesti, objašnjava Topalović.
Traži se više od stotinu pizza majstora i to najvećim dijelom na Jadranu, a poslodavci nemilosrdno se bore jedini s drugima kako bi osigurali da upravo dođu njima. Pizza majstor Dražen Drljača kazao je kako su njega zvali ugostitelji s obale, a iznos koji su mu ponudili izazvao je zazubice i kod doktora.
GALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura
"Neki dan me kontaktirao prijatelj da traže pizza majstore u jednom restoranu. Kaže da je plaća 2500 eura, ali se radi devet sati bez slobodnog dana", ispričao je Dražen Drljača.
Takve ponude predstavljaju problem za ugostitelje u kontinentalnoj Hrvatskoj, jer im ne mogu konkurirati. 'Da stavim plaću od 1200 do 1500 eura, sigurno bi dobio komentare u stilu 'tko će ti raditi za te novce', jer oni svakodnevno dobivaju ponude od 2000 eura i do 2500, upozorava vlasnik restorana Jakešević.
U ovoj potražnji za radnicima, sjajno prolaze i svi oni koji su majstori za roštilj.
- Jedno i drugo zanimanje je iznimno traženo na tržištu rada, a plaće im u kontinuitetu rastu i to brže od državnog prosjeka - tvrdi Alen Mrvac s portala MojPosao .
VIDEO: Sandra Benčić komentirala može li Ivan Turudić postati glavni državni odvjetnik
Pa sto onda vlasnik sam ne pece pizze pa jos ustedi tih 1200-1500€ !?