3,8 PO RICHTERU

Novi jači potres u Dalmaciji: 'Jak i kratak udar. Zgrada se tresla'

Potres u Dalmaciji
EMSC
27.12.2023.
u 20:02

Potres je zabilježen u 19:56, a bio je udaljen 23 kilometra sjeverozapadno od Splita

U srijedu poslijepodne područje Hrvatske pogodio je potres jačine 3,8 prema Richterovoj ljestvici, prema izvješću Europsko-sredozemnog seizmološkog centra (EMSC).

Potres je zabilježen u 19:56, a epicentar je bio udaljen 23 kilometra sjeverozapadno od Splita i pet kilometara od Trogira. Dubina potresa procjenuje se na 11 kilometara.

Mnogi korisnici društvenih mreža javljaju da su osjetili novo podrhtavanje tla. - Zgrada se tresla - pišu. Korisnici EMSC-a javljaju da se čula tutnjava, a potom je uslijedio jak i kratak udar.

Naknadno je hrvatska Seizmološka služba objavila da je potres imao epicentar kod otoka Čiova. Inače, potres s epicentrom kod otoka Čiova zabilježen je i jutros u 06:31, a bio je magnitude 3 po Richteru i s intenzitetom u epicentru IV stupnja. Prema riječima stanovnika Splita, jutrošnji potres su doživjeli kao prasak u daljini, a večerašnji kao ljuljanje.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Ugrina: 'Nadam se da će mi Hrvati pomoći da otplatim kredit'

Komentara 7

DU
Deleted user
01:31 28.12.2023.

Ne daj Bože da se sprema jači. Nadam se da će se sve smiriti. I Petrinja je imala slabije potrese pa je onda onaj 6,2 udario. Dalmacijo, ❤️❤️❤️ volimo te . Znam da je ljudima neugodno, ali bit će dobro.

Avatar ljutapica
ljutapica
20:56 27.12.2023.

Više ga se čulo nego osjetilo. Kratak. Ali zanimljivo je to 3,8 u Dalmaciji, na kamenu, nije ni slično kao 3,8 negdje u ravnici di je tlo meko.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
20:33 27.12.2023.

Ovaj put ga nisam osjetila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije