ZDRAVSTVO

HZZO sklopio ugovore s privatnicima za smanjenje lista čekanja: Ugovoreno 46.680 postupaka

Zdravstvena iskaznica i kartica dopunskog osiguranja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
11.07.2024.
u 14:57

Prihvaćene su ponude 15 privatnih poliklinika i specijalnih bolnica, jedne bolnice, jedne privatne ordinacije i jednog doma zdravlja, a s njima je ugovoreno ukupno 46.680 postupaka, vrijednih oko tri milijuna eura

HZZO je prihvatio ponude najpovoljnijih ponuditelja za provođenje dijagnostičko-terapijskih postupaka, koje su pristigle na Natječaj za sklapanje ugovora o provođenju dijagnostičko-terapijskih postupaka (DTP) radi smanjenja lista čekanja. Prihvaćene su ponude 15 privatnih poliklinika i specijalnih bolnica, jedne bolnice, jedne privatne ordinacije i jednog doma zdravlja, a s njima je ugovoreno ukupno 46.680 postupaka, vrijednih oko tri milijuna eura.

Petnaest privatnih ustanova koje su dobile ugovor s HZZO-om su: Poliklinika Croatia, Poliklinika Medikol, Specijalna bolnica Medico, Specijalna bolnica Primamed, Poliklinika Helena, Poliklinika prof. dr. sc. Nikša Drinković, Poliklinika dr. Ivan Drinković, Specijalna bolnica Sveta Katarina, Poliklinika medicinski centar Gorica, Poliklinika Sv. Rok MD., Poliklinika Maja i Krešimir Čavka, poliklinika Lux, Poliklinika Perić Spalato, Poliklinika Kalajžić i Poliklinika Life.

Dio DTP-a ugovoren je sa Županijskom specijalnom bolnicom Insula na Rabu, privatnom ordinacijom Dolores Ghersinich – VITALIA iz Poreča te Domom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Dodatni dijagnostičko-terapijski postupci ugovaraju se od 1. siječnja 2024. s ciljem smanjenja lista čekanja, što je jedan od parametara Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), a prema njemu liste čekanja ne bi smjele premašiti prosjek od 270 dana: javne bolnice to nisu u stanju pa se poseže za dodatnim angažmanom privatnika.

POVEZANI ČLANCI:

U prvih šest mjeseci ove godine tako je s privatnim poliklinikama, specijalnim bolnicama i domovima zdravlja dodatno ugovoreno 40.802 DTP-a u iznosu nešto višem od dva milijuna eura. Od toga je s domovima zdravlja ugovoreno 4755 DTP-a. Dodatno ugovaranje počelo je ove godine, no postupci s privatnicima ugovarali su se i prijašnjih godina. Tako je u prvih šest mjeseci ove godine s privatnim poliklinikama i specijalnim bolnicama redovito ugovoreno 18.972 DTP-a u iznosu nešto višem od 26,5 milijuna eura. U istom razdoblju 2023. godine ugovoreno je 14.370 DTP-a u iznosu od nešto višem od 16 milijuna eura. 

>> FOTOGALERIJA Pogledajte kako napreduje sanacija Bošnjaka: Svi mještani na nogama, obnova u punom jeku!

Zdravstvena iskaznica i kartica dopunskog osiguranja
1/29

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije