VARAŽDIN

I dalje izvanredne mjere obrane od poplave na Plitvici i Bednji

bednja,rijeka,poplava,vodostaj
Marko Jurinec/PIXSELL
02.04.2013.
u 09:12

Tijekom noći u Hrastovljan je dopremljeno još tisuću vreća s pijeskom. Na području županije aktivirana su i brojna klizišta

Tijekom utorka u donjem toku Plitvice i Bednje, uoči njihova utoka u Dravu, moguć je daljnji rast vodostaja, što će ovisiti i o tome hoće li nastaviti padati susnježica ili kiša. Na njima je i dalje na snazi mjera izvanredne obrane od poplava.

Sinoć je vodostaj čak bio u blagom opadanju, javili su iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin. Tijekom noći u Hrastovljan je dopremljeno još tisuću vreća s pijeskom. I dalje je za promet zatvorena dionica pruge od Novog Marofa do Turčina, jer su kod Krušljevca zbog raskvašenosti tla, ulegnule šine. Putnici se između dva kolodvora prevoze autobusima.

Na području županije aktivirana su i brojna klizišta. Osim tri zatvorene ceste zbog odrona, klizišta su zabilježena na područjima naselja Maruševec, Halić, Mali Vrh, Vrtlinovec, Drašković i Vuglovec.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste:

ŽC 2076 Slokovec-Mali Bukovec od Kapele do M.Bukovca

ŽC 2111 Jalševec-Gonja Poljana

LC 25154 Gabrinovec-Križevci

LC 25005 Virje Otok-Virje Križovljansko

LC 25092 Martijanec-Hrastovljan

Zbog odrona zemlje na kolnik zatvorene su ceste:

ŽC 2083 Šaša-Jesenje

LC 25114 Gačice-Osečka

LC 25013 Bednja-Kameničko Podgorje

>> Kiša i snijeg u cijeloj Hrvatskoj, poplave zatvorile ceste oko Siska

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije