'škola za život' ide dalje

I iduće školske godine država učenicima kupuje udžbenike

Ilustracija
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
12.02.2020.
u 20:33

Za tu mjeru koja je obuhvatila sve gradove od ove školske godine u proračunu je predviđeno 178,500.000 kuna

Učenici osnovnih škola diljem Hrvatske i sljedeće će školske godine dobiti udžbenike – za tu mjeru koja je obuhvatila sve gradove od ove školske godine u proračunu je predviđeno 178,500.000 kuna. I dok Hrvatska tek sada ima objedinjena istraživanja eksperimentalne faze “Škole za život” prema kojima su svi sudionici, pa tako i roditelji i učenici, i više nego zadovoljni uvedenim promjenama, a nema istraživanja s kojima bi se to zadovoljstvo usporedilo – reforma koju potpisuje ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ide dalje.

Iduće školske godine u kurikularnu reformu ulaze drugi, treći, šesti i sedmi razredi svih osnovnih škola, prirodoslovni predmeti osmih razreda osnovne škole te drugi i treći razred srednje škole. Na promjene u sljedećoj godini moraju biti spremni i oni učenici koji će upisati četvrte razrede srednjih škola.

Oni će naime biti generacija koja će pristupiti državnoj maturi koja će dijelom biti prilagođena reformskim procesima. Naime, ti učenici dio su svog školovanja učili po starom, dio po novom programu pa će im tako, barem prema trenutačno dostupnim podacima, biti strukturirani i ispiti državne mature.

Kako su jučer poručili iz Ministarstva obrazovanja, nastavljaju se i edukacije nastavnika, pa će tako do kraja ožujka biti organiziran još jedan ciklus edukacija uživo.

– Na više od 900 skupova očekuje se 30.000 učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnih suradnika. Teme skupova - od primjera kurikulumskog planiranja do predmetnih radionica, izravno se nastavljaju na one u virtualnim učionicama te će učitelji, nastavnici i ravnatelji imati priliku uživo raditi u grupama i konkretno se pripremati za rad u nastavi. U pripremi je i održavanje drugoga savjetničkog posjeta svim osnovnim i srednjim školama tijekom travnja i svibnja 2020. godine – kazali su u Ministarstvu.

U idućoj školskoj godini nabavit će se i 109.885 novih tableta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije