hvalevrijedan potez

I Ivan Rakitić se uključio u obnovu vukovarskog Vodotornja

Vukovarski vodotoranj
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
22.03.2016.
u 16:12

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Barcelone Ivan Rakitić gradu Vukovaru tim je povodom donirao 75.000 kuna.

U akciju prikupljanja sredstava za realizaciju projekta „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ uključio se i hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Barcelone Ivan Rakitić koji je gradu Vukovaru tim povodom donirao 75.000 kuna.

-U ime Vukovara i Vukovaraca Ivanu Rakitiću hvala što je prepoznao ovaj projekt i njegovu vrijednost. Hvala Ivanu, a hvala i HNS-u. Prava vrijednost projekta nisu novci nego je ona u simbolici i zajedništvu koje nam je potrebno svima, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Prema službenim podacima od početka akcije pa do kraja prošloga tjedna na žiro račun uplaćeno oko 500.000 kuna, a u akciju se uključilo više od 600 fizičkih i pravnih osoba iz cijele Hrvatske.

-U ovaj iznos nisu uključeni razgovori koje smo do sada obavili i koji će također polučiti uplatama za provedbu projekta, a gdje čekamo odluke vijeća ili rebalanse proračuna, rekao je Penava,

Projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ predstavljen je nedavno, a on uključuje obnovu ovoga najprepoznatljivijeg simbola Vukovara i Domovinskoga rata. Planirano je da vodotoranj iz vana zadrži sadašnji izgled, odnosno, sve ratne ožiljke. Njegova unutrašnjost bi bila sređena, postaviti će se i panoramsko dizalo, a na vrhu će biti izgrađen vidikovac. Procjenjuje se kako će za potrebe obnove vodotornja, čiji se početak očekuje još tijekom ove godine, biti potrebno izdvojiti oko 20 milijuna kuna.  

>>I Dubrovačko-neretvanska županija uključuje se u obnovu vukovarskog Vodotornja

>>Grad Dubrovnik s 200.000 kuna uključuje se u obnovu vukovarskog Vodotornja

Komentara 11

GU
General_U
16:59 22.03.2016.

hvala ivane.

Avatar croatxl
croatxl
18:22 22.03.2016.

Bravoo Raketa a gdje su drugi

PE
petnaestica
19:39 22.03.2016.

Najveći simbol stradanja Vukovaraca kao socijalan slučaj ?Zar država nema toliko da obnovi jedan toranj?Toliko "domoljubna" ali kao što Crnoja kaže -samo za sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije