Doškolovanje

I žene žele raditi za CNC strojem, voziti kamione i biti soboslikarice

'18.03.2010. Bedekovcina, Hrvatska  Ucenici 1. razreda srednje skole iz Bedekovcine (smjer soboslikari) farbaju unutrasnjost cekaonice na zeljeznickom kolodvoru u Bedekovcini. Photo: Matija Topolovec/
'Photoshop'
15.11.2011.
u 07:29

Cilj je bio povećati zapošljavanje žena koje teže dolaze do posla. Više od 20 žena prošlo je edukaciju za rodno netradicionalna zanimanja "rezervirana" uglavnom za muškarce

Jedanaest rukovateljica na CNC stroju, sedam soboslikarica, dvije vozačice i jedna keramičarka. Rezultat je to prekvalifikacije žena koje godinama bezuspješno čekaju na posao.

Čakovečka područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i njezini partneri proveli su projekt "Žene u rodno netradicionalnim zanimanjima", koji završava 16. studenog, nakon punih godinu dana. Vrijednost mu je 124.000 eura, od čega 105.000 daje Europska unija.

Cilj je bio povećati zapošljavanje žena koje teže dolaze do posla, a koje su time prošle edukaciju za rodno netradicionalna zanimanja, "rezervirana" uglavnom za muškarce.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
06:05 16.11.2011.

Piše: Ivica Beti/VLM I žene žele raditi za CNC strojem, voziti kamione i biti soboslikarice Međimurke prošle obuku za \"muška\" zanimanja Koliko Ivica ima godina? U tvornici \"Prvomajska\" prije uništenja žene su radile na CNC strojevima zajedno s muškarcima... Zanimljivostvost je i u tome što je o tome pisano baš u \"Večernjaku\"... Zanimljivo je i to što žene čak i danas voze po Hrvatskoj i autobuse i tramvaje... Još je zanimljivije da su žene poznate slikarice, kiparice i keramičarke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije