Regionalni identitet

IDS ne odustaje – Istru želi kao samostalnu regiju

flego
Dusko Marusic/PIXSELL
10.10.2013.
u 14:31

Flego je uvjeren da će svi vijećnici podržati da Istra, kao i dosad, bude samostalna regija

Vodstvo IDS-a čvrsto brani stav da Istra, unatoč nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju, bude jedna od samostalnih regija.

– Istra ima snažan regionalni identitet, na tome gradi svoju prepoznatljivost, konkurentnost i svoje proizvode. Želimo obraniti svoj identitet i sve svoje proizvode, želimo obraniti put koji se gradio svih tih godina – rekao je danas u Puli istarski župan Valter Flego.

Tražit će, najavio je, održavanje i izvanredne tematske sjednice županijske Skupštine na ovu temu. Flego je uvjeren da će svi vijećnici podržati da Istra, kao i dosad, bude samostalna regija. I potpredsjednik IDS-a Boris Miletić smatra da Istra kao regija ima moralno, povijesno, političko i gospodarsko pravo na samostalnost istaknuvši kako su im građani Istre na prvome mjestu, zbog čega IDS poziva na dijalog.

– Na jučer održanoj sjednici Predsjedništva IDS-a donijeli smo određene zaključke te smo već uputili zahtjev za razgovor s predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednikom SDP-a i Vlade Zoranom Milanovićem. Želimo iznijeti svoj politički stav na tu temu i postići one ciljeve koje smo zajednički zacrtali u Planu 21 – naglasio je Miletić.

>> Miletić i Sponza u igri za Jakovčićeva nasljednika u IDS-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije