Smirenje

Ilok zbraja štetu nakon jučerašnjeg nevremena

poplava
Branimir Bradarić/VLM
12.05.2013.
u 12:46

Stanje u Iloku nakon jučerašnjih poplava se normalizira. Voda se povukla s prometnica. Poplavljeni podrumi još se čiste

Dan poslije jakog nevremena praćenog jakom kišom, a koje je u subotu oko 18 sati zahvatilo istok Hrvatske, situacija u Iloku, koji je u Podunavlju najviše stradao, polako se normalizira.

Voda se povukla sa prometnica koje se sada čiste i uređuju od subotnjeg potopa.

Najviše je bio stradao iločki donji grad gdje su neke od ulica bile i pod nekoliko desetaka centimetara vode. I prilazi gradu bili su otežani jer se voda sa oranica, koje se nalaze uz prometnice, slila na iste i poplavila. Radi toga je neko vrijeme bio i znatno otežan i usporen promet i po nekim državnim cestama.

Uz 10, do 15 podruma obiteljskih kuća koji su bili poplavljeni i u podrumu ambulante Ilok bilo je preko metra vode. Zabilježena su i oštećenja na prometnicama dok je u prigradskom naselju Mohovo, gdje je u izgradnji kanalizacija, oko 150 kubika pijeska voda raznijela po naselju.

– Već u subotu, u večernjim satima, promet je normaliziran i situacija koliko toliko fovdena u normalu. Sada slijedi postupak sanacije. Još uvijek nemamo točnih pokazatelja ali je očigledno da imamo znatne štete od subotnjeg nevremena. Odmah na lice mjesta izašli su djelatnici gradskog iločkog poduzeća ali i vatrogasna postrojba kao i ispomoć iz Vukovara - kaže gradonačelnik Iloka Miroslav Janić. Dodaje kako su najveći problemi u Iloku zabilježeni u donjem gradu, uz Drljanski potok, te da se to ponavlja prilikom svake jaće kiše.

– Taj problem ćemo imati sve dok se ne izgradi akumulacijsko jezero. Upravo zato mi nije jasno zašto je prije desetak godina zaustavljen taj projekt. Preuzimanjem mjesta gradonačelnika ponovno sam aktivirao taj projekt koji će riješiti ovaj gorući gradski problem, rekao je Janić.

>>Nevrijeme: Pijavice u Puli. Osijek i Ilok pod vodom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije