NOKIA GREŠKOM 'DALA' KAŠMIR PAKISTANU

Indijci palili mobitele zbog pogrešno označene granice

22.12.2008.
u 12:04

Hrvatsko-slovenski problemi oko granice koji su posljednjih dana doveli do zahlađenja odnosa na liniji Zagreb - Ljubljana ponovno su pokazali svu osjetljivost "materije", odnosno ponovno su pokazali da kada je riječ o teritorijima na koje određene države polažu pravo popuštanja nema, niti će ga ikad biti.

Igre bez i oko granica
Na stranu što su u "deželi" iskoristili "pravo jačeg" (jer su u EU) pa pokazuju "mišiće" državi koja nije član "kluba 27" te pokušavaju izboriti što bolju startnu poziciju ako dođe do arbitraže. Odstupanje od matičnog teritorija nije opcija ni za jednu suverenu državu svijeta, a slovenski "udarci ispod pojasa" i nedobronamjerno susjedsko stopiranje hrvatsko-europskih pregovora pokazuju da neki pokušavaju "pecati" i izvan svoje male rive.

A već 61 godinu oko granice ratuju Indija i Pakistan. Naravno, riječ je o Kašmiru koji je nakon što su Britanci otišli s indijskog potkontinenta stalni izvor sukoba dviju nuklearnih sila. Međutim, u sukob oko Kašmira sada se umiješala i visoka tehnologija. Indijski nacionalisti održali su ritualno spaljivanje više modela Nokije jer je u njezinim brojnim modelima Kašmir greškom prikazan kao dio pakistanskog teritorija.

Mobiteli u plamenu
Osim spaljivanja mobitela, demolirane su i prodavaonice mobitela. Za vjerovati je da u svojem susjedstvu nećemo gledati slične slike i da će se razgovorom doći do rješenja koje će biti zadovoljavajuće za obje strane.

(mKm)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije