Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVAKUIRANO STANOVNIŠTVO

Indonezijski vulkan Ruang ponovno erumpirao, proglašena najviša razina uzbune

REUTERS
30.04.2024.
u 07:37

Dužnosnici su prošli tjedan razinu uzbune smanjili na 3, no ponovno ju povisili na razinu 4 u utorak. Indonezija se nalazi u takozvanom "Pacifičkom vatrenom prstenu", području visoke seizmičke aktivnosti, na kojemu se sastaje nekoliko tektonskih ploča.

 Vulkan Ruang na indonezijskom otoku Sulawesi ponovno je erumpirao u utorak, nakon erupcije zbog koje su prije nekoliko dana evakuirane stotine ljudi, a zračna luka zatvorena. Centar za vulkanologiju i ublažavanje posljedica geoloških opasnosti Indonezije (PVMBG) objavio je najveću razinu uzbune nakon jutrašnje erupcije te pozvao ljude da se ne približavaju vulkanu, prema mrežnim stranicama Centra.

Na otoku Ruang u pokrajini Sjeverni Sulawesi živi više od 800 stanovnika, od kojih je većina evakuirana zbog erupcije početkom mjeseca. Nije odmah bilo poznato koliko ih je evakuirano u utorak, prenosi Reuters. Državna agencija za ublažavanje posljedica katastrofe nije odmah odgovorila na zahtjev za komentarom.

VEZANI ČLANCI

Snimke na društvenim mrežama u utorak, koje Reuters nije mogao odmah potvrditi kao vjerodostojne, prikazuju kako se lava slijeva niz vulkan koji se nalazi stotinjak kilometara od Manadoa, glavnoga grada pokrajine Sulawesi. Vlasti zadužene za promet privremeno su zatvorile zračnu luku u Manadou nakon erupcije ranije ovog mjeseca. Stijenje i pepeo koji su šikljali iz vulkana oštetili su kuće te je zbog opasnosti evakuirana i obližnja bolnica

Dužnosnici su prošli tjedan razinu uzbune smanjili na 3, no ponovno ju povisili na razinu 4 u utorak. Indonezija se nalazi u takozvanom "Pacifičkom vatrenom prstenu", području visoke seizmičke aktivnosti, na kojemu se sastaje nekoliko tektonskih ploča.

FOTO Iznova otvorena staklena šetnica na Biokovu, najodvažniji uživaju u prekrasnom pogledu

1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije