Predsjednik Atlas grupe

Interpol povukao potjernicu za Duškom Kneževićem: 'Sada sam slobodan čovjek'

Duško Knežević
Foto: Adriatic mne/Wikimedia Commons
06.08.2020.
u 16:18

Knežević je podnio zahtjev kojim se tražilo ukidanje tri potjernice na osnovu tvrdnje da su u suprotnosti s Interpolovom pravnom regulativom

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević ne nalazi se više na Interpolovoj crvenoj potjernici koju je za njim raspisala Crna Gora.

"Sada sam slobodan čovjek. Zahvalan sam britanskom timu mojih odvjetnika i Velikoj Britaniji kao uređenoj državi", rekao je Knežević nakon što su ga odvjetnici obavijestili da je Interpol povukao potjernicu za njim, uz obrazloženje, pored ostalog, da "postoji prevlađujuća politička dimenzija slučaja".

Naime, Knežević je podnio zahtjev kojim se tražilo ukidanje tri potjernice na osnovu tvrdnje da su u suprotnosti s Interpolovom pravnom regulativom.

Afera je nastala nakon što je jedan od najbogatijih Crnogoraca Duško Knežević objavio snimku na kojoj predaje omotnicu gradonačelniku Podgorice, Slavoljubu Stijepoviću, također visokopozicioniranom političaru vladajuće stranke Demokratske partije socijalista, a u kojoj je, kako tvrdi Knežević, novac za kampanju. U pozadini afere je sukob između Đukanovića i Kneževića koji je rezultirao blokadom imovine poduzetnika i optužbama za pranje novca u njegovim bankama.

Komentara 1

PL
@ploto@
20:37 06.08.2020.

Spasio ga britanski odvjetnički tim.Sad ,kao Mujo u onom vicu,može krasti kao gentleman odnosno gospodin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije