Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDENKO ŠTRIGA:
Povratak na članak

Odnos između Hrvatske u domovini i iseljene HR nalazi se na najnižoj razini u dugo vremena

Hrvatska posjeduje neospornu prednost koja može igrati ključnu ulogu u rješavanju demografskih pitanja – svoje iseljeništvo. S četiri milijuna Hrvata raspršenih diljem svijeta, raspoloživo bogatstvo u obliku ljudskih resursa, obogaćenih znanjem, iskustvom i kapitalom, iznimno je veliko.

Komentari 15

FR
FraneTente1861
14:14 28.03.2024.

Iseljenici su uvijek spremni pomoc Hrvatsku.Dali su u Domovinskom ratu veliki novac i mnoge zivote.Umjesto Nepalaca treba vratiti to nase zlato sto prije. Imamo demografsku krizu ali imamo poput Zidova i Irce najuspjesniju dijasporu!

VL
Avatar Urban Fox
Urban Fox
22:12 28.03.2024.

Da bi potomak iseljenika koji je rođen u inozemstvu dobio hrvatsku putovnicu , i ako preda sve potrebne dokumente veleposlanstvu ,npr. u Stockholmu, potrebne su 2,5 godine da se to riješi!?!?!?!Austrijanci takve stvari rješavaju u roku mjesec dana!! Tko je tu lud?????

VL
Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
14:05 28.03.2024.

Odnos između Hrvatske u domovini i iseljene HR nalazi se na najnižoj razini u dugo vremena jer iseljenici su shvatili, da su ogromne pare koje su devedesetih slali za domoljubnu revoluciju i razbijanje Jugoslavije završile kao pokradeni balkanski pašaluk iz kojega hrvati bježe jos više i strastvenije nego za vrijeme komunizma.

VL
Avatar horuk
horuk
09:00 29.03.2024.

Iseljenici nisu unitarni blok koji svi misle isto. Imamo one koji HR idealiziraju i neograničeno vole. Imamo najveći dio, one koji vani samo rade i poštuju domovinu ali su i kritični. Imamo i one treće koji preziru sve što je hrvatsko i koji misle da su oni prekoračenjem granice postali nešto i netko bolje. To su po pravilu ili oni vječiti kmečavci koji su tako negativno ili destruktivno odgojeni ili oni koji su nezadovoljni svojom nesposobnošću i traže zadovoljštinu u tome da negativnosti pripišu i nekome drugome. Takvi su se uglavnom izselili zadnjih godina i lako ih se po priči i primitivnosti i vani prepoznaje jer i tamo nastavljaju sa ogovaranjem drugih. U svakome slučaju su ove prve dvije grupe nadprosječno uspješne i pomažu Hrvatskoj jako puno. Treća destruktivna grupa preko lijevih aktivista traži konstantno napraviti neku štetu.

VL
RE
realisticki
13:28 28.03.2024.

Iseljenici su htjeli pomoći odmah nakon proglašenja slobodne demokratske Republike Hrvatske. Način na koji su bili prihvaćeni se zove prevara i pljačka. Kako su brzo došli sa dobrim namjerama, još brže su se vračali i usput pokusavali spasiti dio svojih uloženih investicija. Bilo je to još u vrijene Tuđnana, pa danšnje generacije o tome malo znaju. Tko se jednom opeče i na hladno puše! Zaboravite na tu opciju da zovete iseljenike, a pogotovo one sa kapitalom.

VL
DU
Deleted user
13:40 28.03.2024.

Nisu valjda toliko blesavi da ih hadezeovi ud6aši s očenašima ogule kao zadnju budalu. Bolje ne riskirati s njima jer takvi propusti više se ne mogu ispraviti.

VL
PO
Poganec
15:05 28.03.2024.

Pa imate Herzogovce sa dvojnim drzavljanstvom da mogu da pobjegnu, Nisu Nepalci i ostali nista krivi. Koji su pomagali ti sada to lijepo prate i nemogu se nacuditi sto oval AP obecaje ha ha

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.