Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDENKO ŠTRIGA:

Odnos između Hrvatske u domovini i iseljene HR nalazi se na najnižoj razini u dugo vremena

28.03.2024.
u 13:13

Hrvatska posjeduje neospornu prednost koja može igrati ključnu ulogu u rješavanju demografskih pitanja – svoje iseljeništvo. S četiri milijuna Hrvata raspršenih diljem svijeta, raspoloživo bogatstvo u obliku ljudskih resursa, obogaćenih znanjem, iskustvom i kapitalom, iznimno je veliko.

Komentara 15

FR
FraneTente1861
14:14 28.03.2024.

Iseljenici su uvijek spremni pomoc Hrvatsku.Dali su u Domovinskom ratu veliki novac i mnoge zivote.Umjesto Nepalaca treba vratiti to nase zlato sto prije. Imamo demografsku krizu ali imamo poput Zidova i Irce najuspjesniju dijasporu!

Avatar Urban Fox
Urban Fox
22:12 28.03.2024.

Da bi potomak iseljenika koji je rođen u inozemstvu dobio hrvatsku putovnicu , i ako preda sve potrebne dokumente veleposlanstvu ,npr. u Stockholmu, potrebne su 2,5 godine da se to riješi!?!?!?!Austrijanci takve stvari rješavaju u roku mjesec dana!! Tko je tu lud?????

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
14:05 28.03.2024.

Odnos između Hrvatske u domovini i iseljene HR nalazi se na najnižoj razini u dugo vremena jer iseljenici su shvatili, da su ogromne pare koje su devedesetih slali za domoljubnu revoluciju i razbijanje Jugoslavije završile kao pokradeni balkanski pašaluk iz kojega hrvati bježe jos više i strastvenije nego za vrijeme komunizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije