Prognoza

Iskoristite vikend, stiže velika promjena vremena!

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
10.05.2014.
u 11:40

Novi radni tjedan u cijeloj zemlji donosi promjenu uz puno oblaka, čestu kišu i osvježenje. Mjestimice će biti i obilne kiše

Ovaj vikend donijet će dosta sunca i topline, samo ponegdje u kopnenom području uz kratkotrajan pljusak, javlja portal Crometeo.hr. Taj rizik od manjih pljuskova ne bi trebao utjecati na planove na otvorenom. Ipak, već sljedeći tjedan mogli bismo opet imati puno oblaka, povremenu kišu i hladnije vrijeme.

Cijelu subotu prevladavat će toplo i djelomično sunčano. Više oblaka tijekom jutra, ponegdje uz vrlo malo kiše. Ponegdje su u popodnevnim satima mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, ali će ipak u većem dijelu dana biti puno sunca i topline. Mogućnost za pljusak je veća u Gorskom kotaru, Lici i uz granicu sa Slovenijom. Vjetar slab, prolazno umjeren promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14°C, a dnevna između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju veći dio dana suho i toplo. Povremeno će biti više oblaka, osobito u popodnevnim satima kad će sa zapada biti sve oblačnije. Do večeri se mjestimice na zapadu i sjeverozapadu očekuje i kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Potpuno suho uz najviše sunčanih razdoblja očekujemo u Slavoniji. Puhat će umjeren, ponegdje i pojačan jugozapadni vjetar. Navečer i u noći s dolaskom fronte na sjeverozapadu će zapuhati jak sjeverac. Bit će toplo uz jutarnju temperaturu zraka od 11 do 15°C, a sredinom dana između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Novi radni tjedan u cijeloj zemlji donosi promjenu uz puno oblaka, čestu kišu i osvježenje. Mjestimice će biti i obilne kiše!

>> Vakula nije znao da ide uživo: – 'Ajmo ispočetka, la, la, la...

Komentara 1

BP
blažević pavka malešić
13:15 11.05.2014.

Bože dragi do kada,nismo pokosili jučer svu travu,grah se počeo žutiti,luk je u lošem stanju, jedino što nam dobro uspijeva babura paprika i sve vrste paradajza,mislim u plasteniku,sreća što ga imamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije