KOD PALMIRE

Islamska država srušila helikopter, ubila dva ruska pilota

mi-25
Foto: Bryan Luna/Wikimedia Commons
09.07.2016.
u 21:33

Ruska agencija Interfax citirala je izvor iz ruske vojske da je helikopter srušen američkim antitenkovskim sustavom TOW

Militanti Islamske države jučer su srušili vojni helikopter blizu Palmire u Siriji i time ubili dva ruska pilota, prenosi RT.

Helikopter je napadao teroriste na zahtjev sirijske vlade kad je srušen, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

Instruktori Evgenij Dolgin i Rjafagat Habibulin obavljali su kalibracijski let sirijskim helikopterom Mi-25 kada su dobili zahtjev od Damaska da napadnu teroriste koji su bili u napadu. Teroristi su zadržani, ali su uspjeli srušiti helikopter, koji je pao na područje pod kontrolom sirijske vlade.

Ruska agencija Interfax citirala je izvor iz ruske vojske da je helikopter srušen američkim antitenkovskim sustavom TOW.

Ovim slučajem broj poginulih ruskih vojnika u Siriji popeo se na deset.

>> Islamska država povlači se s bojišta na sjeverozapadu Sirije

Komentara 33

PL
@ploto@
23:46 09.07.2016.

Korporacija SAD kojom upravljaju cionistički zlikovci, najveći je sijač terorizma u svijetu.

RI
rikavac
23:09 09.07.2016.

a cuj oboreni americkim antitenkovskim sustavom TOW? Kako to a Ameri se bori protiv Isisla? Jel to dokaz i ako se dokaze da je oboreno Americkim TOW ko finansira i nauruzava Isil.Ameri koji su naj vece zlo na planeti.

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
00:35 10.07.2016.

sta nema onaj film sa tom hanksom gdje daju afganistancima stingere da ruse iste te helihoptere...cia snajko unistili su pola sveta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije