ŠUDIGO

Ispričat će mističnu zagorsku priču o odlasku u crkvu

skola
Foto: ALEN BRODAR/VLM
1/3
14.12.2011.
u 11:07

Više škola iste aktivnosti obavlja u svojim zajednicama, a projekt će završiti objavljivanjem zajedničke slikovne knjižice pod nazivom Telling A Story.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću (ŠUDIGO) iz Zaboka uključila se u Akademiju srednjoeuropskih škola (ACES) projektom "Pričam ti priču", pod okriljem zajedničke teme svih projekata: "Gradimo mostove u društvu – volontirajmo". ŠUDIGO je svojim projektom, kojim je u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Rezidencija Kastelan iz T. Toplica od njihovih štićenika sakupio zaboravljene priče Zagorja, privukao i partnere, dvije umjetničke škole iz Sarajeva i rumunjskog grada Buzaua.

Telling A Story

Te će škole iste aktivnosti obavljati u svojim zajednicama, a projekt će završiti objavljivanjem zajedničke slikovne knjižice pod nazivom Telling A Story. Na prvom sastanku u Sarajevu 103 škole iz 15 zemalja srednje Europe, koje su obuhvaćene programom, ŠUDIGO su predstavljale prof. engleskog Barbara Hanjilec i učenica 2. razreda grafičkog dizajna Sara Vrgoč. – Ljudi su bili vrlo pozitivni, otvoreni i komunikativni. Radionica kreativnog pisanja te druga, "Mladi i volontiranje", na kojima sam sudjelovala, bilo su zanimljivo koncipirane, sve smo to radili odlično se zabavljajući, zapravo kroz igru – rekla nam je Sara. U međuvremenu, od posjeta Sarajevu šestero učenika ŠUDIGO-a posjetilo je Rezidenciju Kastelan. – Jedna gospođa pričala nam je o odlasku u crkvu, ali na neobičan način, priča je pomalo mistična i pokazala se i najboljom – objasnila je Sara.

Sada je u fazi ilustracije, što radi prof. Carmen Bačura Potočić.

Postoji i web-stranica

– Inače, projekt ima i svoju web-stranicu, na kojoj su radili učenik Nikola Vidović i prof. Nikola Sinković, a projektu su doprinijele kolegice Martina Jenik, Aleksandra Mašić Tumpa te Sonja Keča – rekla je prof. Hanjilec. Po završetku ilustracija počinju pripreme za siječanjski put šest učenika s dva mentora u rumunjski Buzau.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije