POLICIJA PROVODI OČEVID

Istražuje se smrt djeteta u Sloveniji, načelnik kritizirao roditelje: 'Neodgovornost ugrožava djecu'

slovenska policija
Tomislav Miletić/PIXSELL
20.06.2023.
u 18:25

Policija još jednom podsjeća da se za vrućih ljetnih dana nikoga ne smije ostavljati u zatvorenim vozilima, makar i na vrlo kratko vrijeme

Na području općine Prebold u Sloveniji preminulo je dijete koje je ostalo zaključano u automobilu na suncu. Policija je o smrti djeteta obaviještena oko 13 sati, a navodi se kako je ono nađeno u osobnom vozilu parkiranom ispred stambene zgrade. Policijska uprava Celje, kako navodi, provodi očevid i prikuplja informacije. Provodi se istraga u pravcu sumnje u počinjenje kaznenog djela prouzročenja smrti iz nehaja.

Policija još jednom podsjeća da se za vrućih ljetnih dana nikoga ne smije ostavljati u zatvorenim vozilima, makar i na vrlo kratko vrijeme. Unutrašnjost vozila iznimno se brzo zagrijava na visokim vanjskim temperaturama, a svaki boravak u zatvorenom vozilu može brzo biti koban, navode Slovenske Novice.

VIDEO Porast temperature u parkiranom automobilu: Za 22 minute sa 25 na 50 stupnjeva 

Načelnik Općine Prebold Marko Repnik izjavio je kako su građani šokirani tragičnim događajem koji se danas dogodio u njihovoj općini. “Žalosno je da neodgovornost roditelja, odnosno odraslih, najviše ugrožava djecu. Roditelji, koji bi pod svaku cijenu trebali zaštititi svoju djecu, neodgovornim postupcima im štete. Ovaj put, nažalost, čak i tragično. Počnimo se ponašati kao odrasli ljudi”, rekao je Repnik.

Slično upozorenje kao i policija, uputio je jučer Državni institut za javno zdravstvo Slovenije. Naime, objavio je kako vrućina može izazvati niz štetnih učinaka na zdravlje, posebice kod osjetljivijih skupina kao što su djeca, trudnice i stariji. Pridržavanje smjernica za postupanje u razdobljima visokih temperatura može ublažiti ili spriječiti štetne učinke, napominje se. 

VEZANI ČLANCI:

Vrućina, kako je pojašnjeno, može izazvati razne probleme i pregrijavanje tijela. Tako, primjerice, može izazvati kožni osip, kratkotrajni gubitak svijesti i toplinski udar.

"Neki su ljudi više izloženi riziku. Obratimo posebnu pozornost na znakove oštećenja kod njih. Nikada nikoga ne ostavljamo u zaključanom parkiranom automobilu", istaknuto je jučer.

Ključne riječi

Komentara 2

AM
Ambar
22:08 21.06.2023.

Svi roditelji bi trebali položiti ispit za roditeljstvo. Svaka budala postane 'roditelj' i tako djeca pate i odrastanju nezdravo

AM
Ambar
22:01 21.06.2023.

Što se događa u tim ljudskim mozgovima? Ovo je prestrašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije