vrijedna 700 milijuna dolara

Italija zaplijenila luksuznu jahtu koja se povezuje s Putinom, Ministarstvo obavilo istragu

Italija: Jahta Šeherezada je pod istragom jer se sumnja da pripada Vladimiru Putinu
Foto: Nick Zonna / ipa-agency.net
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.05.2022.
u 16:55

Elegantna jahta Šeherezada sa šest paluba od rujna je na popravku u talijanskoj luci Marina di Carrara, ali zbog nedavnih aktivnosti moglo se naslutiti da se posada priprema za isplovljavanje.

Talijanska vlada naložila je u petak zapljenu luksuzne jahte vrijedne oko 700 milijuna dolara koju su mediji povezali s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Elegantna jahta Šeherezada sa šest paluba od rujna je na popravku u talijanskoj luci Marina di Carrara, ali zbog nedavnih aktivnosti moglo se naslutiti da se posada priprema za isplovljavanje.

Talijansko ministarstvo financija priopćilo je da je istraga pokazala kako je vlasnik plovila povezan s važnim osobama bliskim ruskoj vladi i s ljudima na koje su usmjerene sankcije Europske unije. Italija nije imenovala Putina, ali različiti izvještaji povezuju ruskog čelnika s brodom, piše CNBC.

Šeherezada ima dvije platforme za slijetanje helikoptera i može primiti 18 gostiju i 40 članova posade. Nikad nije objavljeno ime njezina vlasnika, ali se govorilo da pripada Putinu ili bliskom članu njegova kruga.

Izvor izravno upoznat s istragom plovila rekao je da talijanska policija vjeruje da je vlasnik jahte Eduard Hudainatov, bivši vlasnik Rosnjefta koji trenutačno nije obuhvaćen sankcijama EU-a.

Ministarstvo financija nije imenovalo vlasnika, ali je priopćilo da je od EU-a zatražilo da ga uvrsti na popis osoba pod sankcijama te je naložilo zapljenu jahte dok se ne donese takva odluka.

Komentara 8

Avatar todorke
todorke
11:37 08.05.2022.

I kao drugo Talijani su bili na ruskom frontu. Očito da talijanski ptrsednik nije svestan toga. Rusija je prva pomagala Italiji kada je bils korona . Očito da dotični kratke pameti

Avatar todorke
todorke
21:52 07.05.2022.

A kako nazivašone koji su instalirali labaratorije smrti u Ukrajni? Kako nazivaš one što su ubijali u Majdanu a kasnije ubijaju 8 godina. Kako nazivaš o što su spali mirne demonstrante u Odesi

Avatar todorke
todorke
21:48 07.05.2022.

To je krivično delo. Nema zakona koji dozvoljava zaplenu privatne imovine. Po tvom zakonu bi trebalo zapleniti svu američku imovinu. Koliko su samo vodili ratove u zadnjih 20 godina. Treba zapleniti i ukrajinsku imovinu jer 8 godina vodi rat protiv svog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije