'Tesla u EP'

Jakovčić: Očekujem podršku Vlada RH i RS inicijativi o Tesli

Ivan Jakovčić
Foto: Ured Ivana Jakovčića
08.12.2017.
u 09:19

'Uvjeren sam da ćemo, u tijelima Europske unije i njezinim programima, uspjeti ovjekovječiti genijalnost Teslina djela', zaključio je Jakovčić.

Eurozastupnik Ivan Jakovčić (IDS/ALDE), kao domaćin konferencije ''Tesla u Europskom parlamentu'', uputio je pismo predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru u kojem traži da se jedan od europskih istraživačko-inovacijskih programa ili Europski institut za inovacije i tehnologiju nazove po Nikoli Tesli

Galerija: Predstavljanje specijala 'Tesla, čovjek koji je izumio 20. stoljeće'

Ivan Jakovčić
1/51

S tom inicijativom Jakovčić je danas upoznao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića te predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srbijansku premijerku Anu Brnabić te je zatražio njihov snažan angažman u njezinoj realizaciji. 

''Od Vlada Republike Hrvatske i Republike Srbije očekujem iskrenu podršku inicijativi da se jedan od programa EU u području znanosti nazove po Tesli. Jedan od najvećih umova dvadesetog stoljeća to svakako zaslužuje. Reagiranja i odjeci ovotjedne konferencije o Tesli u Europskom parlamentu iznimno su pozitivni. Mnogo kolegica i kolega zastupnika reklo mi je da je inicijativa o adekvatnom priznavanju i vrednovanju djela Nikole Tesle u europskim institucijama odlična i dobrodošla. Zbog toga s optimizmom gledam na realizaciju te inicijative. Uvjeren sam da ćemo, u tijelima Europske unije i njezinim programima, uspjeti ovjekovječiti genijalnost Teslina djela'', zaključio je Jakovčić.

VIDEO: Nikola Tesla, mind from the future

Komentara 9

HE
hellen3353
10:19 08.12.2017.

Kozmopolit Tesla je ponos cijelog ljudskog roda prošlosti, sadašnjosti i budućnosti....

BR
brojevi
10:03 08.12.2017.

Nikola Tesla bio je hrvatski i američki znanstvenik i izumitelj "srpskoga" podrijetla kako to piše u Wikipediji. Srpsko porijeklo nameće se činjenicom da je Nikolin otac, isprva vojnik u Napoleonovoj vojsci, postao (grko)pravoslavni svečenik. Poznato je djelovanje SPC-ea koja je pravoslavcima nesrbima nametnula srpsku nacionalnost pa tako i obitelji Tesla-stvarnog prezimena Draginić. Zato ne vidim razloga Jakovčićevog traženja dozvole Srpskog državnog vodstva za ovu hvalevrijednu inicijativu u tijelima EU. Genijalni um, apolitični i anacionalni Nikola Tesla nema veze, niti je ikada imao sa Srbijom.

DI
dirižabl
10:06 08.12.2017.

Otkud ova jugonacionalistička priča dolazi odgovor treba potražiti u imenu sina navedenog koji se zove Jugoslav, eto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije