želi osvijestiti hrvatski narod

Ivan Penava: 'Hrvatska je na udaru globalističke agende i brisanja domovinskih vrijednosti'

Zagreb: Penava o sjednici Antikorupcijskog vije?a
Patrik Macek/PIXSELL
26.11.2022.
u 15:12

Penava je na konferenciji za novinare, u sklopu prve stranačke klauzure, ustvrdio da se cjelokupna agenda već godinama odvija kroz zatvaranje proizvodnih pogona u Hrvatskoj, poput nedavno Inkera u Zaprešiću te sisačke Rafinerije ili virovitičke Šećerane.

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u subotu u Osijeku da je Hrvatska "na udaru" globalističke agende koja želi zatrti sve što ima veze s nacionalnim promišljanjem te brisanja svih domovinskih i domoljubnih vrijednosti.

Penava je na konferenciji za novinare, u sklopu prve stranačke klauzure, ustvrdio da se cjelokupna agenda već godinama odvija kroz zatvaranje proizvodnih pogona u Hrvatskoj, poput nedavno Inkera u Zaprešiću te sisačke Rafinerije ili virovitičke Šećerane.

Taj se proces, istaknuo je, ne događa slučajno, već ga provode Andrej Plenković i HDZ, a na toj globalističkoj agendi su, kako tvrdi, i druge stranke, poput Možemo, te se ovih dana ona "najavljuje kroz pokušaj nasrtaja na obitelji i svjetonazor, kroz brisanje granica između spolova i nametanje rodne ideologije".

Korak po korak dolazi globalistička neman, kuca nam na vrata, mijenja naš svjetonazor, pokušava promijeniti tko smo i što smo. To je ono što za cilj ima brisanje svih domovinskih i domoljubnih vrijednosti, a tome se jedino možemo suprotstaviti domovinskim duhom, jasno izrečenim stavovima da DP predstavlja branu takvim procesima, istaknuo je Penava.

Na pitanje novinara o ciljevima stranke u predstojećem izbornom razdoblju, Penava je odgovorio kako "žele osvijestiti hrvatski narod o ugrozama koje mu dolaze", a da će "izborni rezultati doći sami po sebi".

Svjesni smo da imamo teškog protivnika, koji barata ogromnim novcima, manipulira i koristi se lažima, ali i da uz sebe imamo svoj narod, ljude koji imaju vjere u svoju domovinu, i uz pomoć tih ljudi ćemo imati rezultate, koji će, vjerujem, sve skupa iznenaditi, ocijenio je predsjednik DP-a.

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić rekao je kako su na klauzuri prihvatili 10 točaka koje će biti izborni program DP-a odnosno "10 domovinskih stupova", koji bi, kako je istaknuo, trebali reformirati cijelu Hrvatsku u svim segmentima, od javne uprave, zdravstva do obrazovanja.

Prva točka je najbitnija, a to je da domovinski duh treba biti temelj napretka Hrvatske, i da u svemu što se radi u državi na prvom mjestu treba biti ljubav prema domovini, a onda nakon toga umijeće i znanje. Osnovna točka koju ćemo pokušati nametnuti u Hrvatskoj je domovinski duh u borbi protiv koruptivnog zloduha, poručio je Radić.

 

Komentara 12

ST
stefj
16:41 26.11.2022.

Ah, još da i ponudi rješenje, možda bi ga čovjek i ozbiljno shvatio. Zar je trebalo očuvati navedene tvrtke tako da građani plaćaju? Koliko su građani platili npr. brodogradilišta i odbijanje privatizacije istih? Nekih 100 milijardi najmanje... Sigurno su se ti novci mogli bolje usmjeriti (pri tome ne mislim na javne strukture, socijalu, civilno društvo ili interesne grupe).

KL
Klarica
17:02 26.11.2022.

Zato će Hrvati tebe Penava izabrati već imaš potporu preko 5%. Jadnik.

Avatar Moodleen
Moodleen
16:14 26.11.2022.

Drug Pjenava bi se trebal kandirati za predsjednika Amerike, ipak je ta zločesta Hrvatska premala za njegove kapacitete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije