afera medikol

Ivan Rajković: Ivu Sanadera poznajem samo kao pacijenta

\'05.04.2011.Zagreb -  Ivica Rajkovic, vlasnik tvrtke Medikol Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
05.04.2011.
u 21:35

Vlasnik Medikola o odnosima s političarima i mogućem pogodovanju Ministarstva zdravstva i HZZO-a vezanom uz ugovor o pretrazi PET/CT-a

Ivan Rajković, vlasnik Medikola, tvrtke koja je ovih dana u središtu afere jer je sklopivši 2007. godine ugovor s HZZO-om došla u posjed skupe pretrage PET/CT-a, odlučio je za Večernji list ispričati svoju stranu priče. Na pitanje je li mu tko pomogao da dobije ugovor za PET/CT 2007. godine s HZZO-om s obzirom na to da su u to vrijeme za PET/CT bile zainteresirane i državne bolnice Rajković je rekao:

– Nema pogodovanja, a tko su ljudi u Ministarstvu zdravstva i u HZZO-u doznao sam s interneta. Ja sam taj ugovor ponudio HZZO-u, pisanim dopisom i MZSS je rekao: Gospodo, Medikol je spreman investirati i opskrbiti potrebe RH uređajem...

Rajković je u intervjuu našoj novinarki Sonji Hoffman opisao i kako se upoznao s bivšim ministrom zdravstva Nevenom Ljubičićem, a osvrnuo se i na odnos s bivšim premijerom Ivom Sanaderom. Na pitanje poznaje li Ivu Sanadera, te jesu li se privatno družili, Rajković je istaknuo:

– On je bio pacijent poliklinike, a u to vrijeme bio je i premijer. Privatno se nismo nikada družili, a ja ne spadam u krugove bliske Ivi Sanaderu.

>>Kako je Rajković završio na svečanom ručku sa Sanaderom, je li dobio poziv od USKOK-a, te što misli o Darku Milinoviću i Andriji Hebrangu, čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.

Komentara 44

DO
doktorica
08:30 06.04.2011.

pa poznato je da naši političari idu samo kod najboljih.....

UK
Ugo Kajvez
00:24 06.04.2011.

Ko zna možda se bise bolje trebali upoznati u salzburgu ........

Č7
čvor2.76
08:31 06.04.2011.

Ivan Rajković: Ivu Sanadera poznajem samo kao pacijenta Pacijent= HDZ-ajac koji dolazi po vulo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije