'NISAM FAŠIST'

Tepeš: Pozivam sve institucije da sankcioniraju ovakvo iznošenje javnog stava Milanovića

Ivan Tepeš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.01.2016.
u 12:13

"Mene će sada na ulici netko čiji su djedovi bili žrtve fašista gledati čudno, bez argumenata"

Potpredsjednik Sabora i predsjednika HSP-a AS Ivan Tepeš osvrnuo se na slučaj ministra branitelja Mije Crnoje te rekao da tu institucije moraju raditi svoj posao i na njima je da donesu svoj pravorijek.

– Institucije moraju raditi, ne možemo se služiti javnim linčevima kao što ja sad doživljavam od bivšeg premijera, moraju postojati dokazi i onda kad institucije odrade svoj posao moj stav je tu nebitan nego se moraju poštovati zakoni – tvrdi Tepeš te dodaje kako se ne može ljude osuđivati samo temeljem onoga što piše u medijima.

– Nisam vidio još nijedan papir, a kad vidimo, o tome ćemo razgovarati. Svi moraju poštivati zakone. Naravno da mora postojati politička odgovornost, naravno da je svi moramo imati, ali kada se dokaže da je netko prekršio zakon. Mora biti onda sankcioniran na svim razinama, onda mora snositi posljedice – komentirao je Tepeš.

Danas ga je bivši premijer i šef SDP-a Zoran Milanović prozvao da je "duhovno huškač i da bi trebao biti smijenjen, no za to nema saborske procedure", a sve zbog njegova sudjelovanja u jučerašnjem prosvjedu protiv Vijeća za elektroničke medije koje je na tri dana ugasilo Z1 zbog govora mržnje.

– Mene zanima tko će sada reći da je to govor mržnje, to je ono o čemu sam ja govorio i zbog čega sam bio jučer na prosvjedu, to su ta dvostruka mjerila. On je sad sve nazvao profašistima, pronacistima, uvrijedio nas, to su teške optužbe, mene će sada na ulici netko čiji su djedovi bili žrtve fašista gledati čudno, bez argumenata, a ja niti sam fašist niti sam profašist. Mene zanimaju svi oni koji su dušobrižnici i brinu se o tome tko se koristio govorom mržnje, mene zanima hoće li sada reagirati na Milanovića. Pozivam sve institucije koje se bave time što su vrlo brzo bili ažurni kod Z1 televizije da sankcioniraju ovakvo iznošenje javnog stava Milanovića, iako ga ja razumijem jer on ne može pričati o gospodarstvu, to je njemu sklizak teren i onda se bavi lovom na vještice i izmišlja imaginarne fašiste – komentirao je Tepeš.

>> Rakić razgovarala s Juričem i Bujancem. Tepeš: Ponovno uvođenje verbalnog delikta

Komentara 84

JO
JOKS
12:29 27.01.2016.

Zanima me zašto naši antifašisti ne osuđuju Irinejevo pjevanje. Gospodo antifašisti čekam. Di ste.

DU
Deleted user
12:27 27.01.2016.

slažem se s gdin tepešom, kad isti aršini budu za sve političare Lijepa će krenuti naprijed, ovako jedni ocrnjuju, drugi govore istinu pa su sankcionirani , ili je obrnuto.........

Avatar Bruno
Bruno
12:51 27.01.2016.

Kokodakanje crvenih se nastavlja , nije im pomoglo do sada nece ni od sada. Slijedi razotkrivanje kriminalne hobotnise, ovo sa prisluskivanjem predsjednice samo je kap u moru, bacanje dimne zavjese crvenih novinara, izmisljanje kojekakvih afera "Crnoja" nece vam pomoci .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije