Brutalan napad u Australiji

Iz čista mira bebu polio kipućom kavom i teško ju ozlijedio, pokrenuta međunarodna potraga za manijakom (33)

Muškarac za kojim traga policija
Queensland police
09.09.2024.
u 17:12

Incident se dogodio 27. kolovoza u Hanlon Parku, a beba, poznata samo pod imenom Luka, zadobila je teške opekline na licu, rukama i nogama

Policija u australskoj državi Queensland pokrenula je međunarodnu potragu za 33-godišnjim stranim državljaninom osumnjičenim za ničim izazvan napad na devetomjesečnu bebu, koju je polio vrućom kavom u parku u Brisbaneu. Incident se dogodio 27. kolovoza u Hanlon Parku, a beba, poznata samo pod imenom Luka, zadobila je teške opekline na licu, rukama i nogama.

Majka djeteta, koja nije identificirana iz pravnih razloga, rekla je medijima kako je sve bilo "vrlo brzo i kaotično", prenosi CNN. Svjedoci su odmah priskočili u pomoć i zalili dijete vodom prije nego što je prebačeno u bolnicu, gdje je prošlo kroz nekoliko operacija zbog opeklina.

Policija Queenslanda objavila je snimke s nadzornih kamera koje prikazuju osumnjičenika kako bježi s mjesta događaja, odjeven u plavu kariranu košulju, crni šešir i naočale. Detektiv inspektor Paul Dalton izjavio je kako je potraga za osumnjičenim otežana zbog lažnih informacija o njegovom identitetu te njegova vlastita praćenja policijske operacije. "Osumnjičenik je bio svjestan policijskih metoda i provodio je protunadzor, što je istragu učinilo složenijom", rekao je Dalton na konferenciji za novinare.

Nakon napada muškarac je taksijem otišao u centar Brisbanea, a zatim automobilom prešao granicu s Novim Južnim Walesom prije nego što je 31. kolovoza pobjegao iz Australije letom iz zračne luke u Sydneyju. Tek 1. rujna policija je uspjela povezati njegovo ime s licem na snimci, ali tada je već bilo prekasno – osumnjičenik je bio izvan zemlje.

VEZANI ČLANCI:

Dalton je opisao muškarca kao sezonskog radnika koji je od 2019. godine dolazio u Australiju na raznim radnim vizama. Policija nije uspjela utvrditi njegov motiv za napad. "Ne možemo pronaći razlog. Normalna osoba ne bi učinila nešto ovakvo, no očito ovdje nije riječ o normalnoj situaciji", rekao je Dalton. Policija i dalje surađuje s međunarodnim partnerima u pokušaju da uhvati osumnjičenika i izvede ga pred lice pravde, navodi CNN.

FOTO Održan posljednji ispraćaj Budimira Lončara na Mirogoju: Pogledajte tko je sve došao

Muškarac za kojim traga policija
1/36

Komentara 1

MA
marijanka
19:58 09.09.2024.

ako ga ikada pronadu neka mu vrate istom mjerom ,idiot .Samo duplom dozom vrele kave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije