Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična nezgoda

Dobio je opekline trećeg stupnja nakon što je pojeo voće: 'Čim sam zagrizao, osjetio sam bol'

Facebook
28.05.2024.
u 13:30

Thomas, koji na Instagramu često dijeli fotografije svojih iskustava u inozemstvu, čuo je da možete jesti voće i odlučio ga je isprobati

Britanski turist Thomas Harold Watson (28) zadobio je opekline trećeg stupnja na licu nakon što je zagrizao egzotično voće u Meksiku. "Nisam mogao vjerovati kolika je bol nastala samo od zagriza", rekao je Thomas o čudnom iskustvu s voćem koje se dogodilo 1. svibnja dok je razgledavao Campeche, na poluotoku Yucatan, piše NY Post. 

Građevinski radnik iz Bedforshirea šetao je lokalnom tržnicom kada je naišao na štand na kojem su se prodavale jabuke indijskog oraha, odnosno cashew jabuke.

VEZANI ČLANCI:

Thomas, koji na Instagramu često dijeli fotografije svojih iskustava u inozemstvu, čuo je da možete jesti voće i odlučio ga je isprobati. "Možete jesti voće indijske jabuke, trebalo bi biti malo gorko. Čuo sam za njega, ali ga nikad nisam probao na taj način, pa sam ga kupio, otišao u šetnju i počeo jesti nekoliko različitih vrsta voća. Bio je to bol na prvi ugriz. Mislio sam da bih ga mogao otvoriti – činilo mi se kao plod marakuje. Zagrizao sam dalje i voće je eksplodiralo", prisjetio se Watson.

Tvrdi kako je odmah osjetio vatru kako mu prolazi kroz usta. Sljedeći dan kad se probudio, lice mu je bilo potpuno izgorjelo i izgledalo je kao da je poliven kiselinom, što se vidi na njegovim fotografijama. “Kad su mi usne bile opečene, doslovno sam imao osjećaj da će se rastvoriti, činilo mi se kao da su mi usne bile poput papira za pečenje tri ili četiri dana", ispričap je Watson dok je opisivao svoju nevolju. Bilo je toliko loše da su mu čak i ruke bile bez boje.

Foto: Shutterstock

Naime, indijski orah sadrži kardol i anakardinsku kiselinu, kaustični koktel koji može izazvati mjehure u dodiru s kožom. Thomas je tek naknadnim pretraživanjem Googlea otkrio ovu opasnost, tijekom koje je saznao da radnici koji ljušte indijske oraščiće mogu zadobiti ozbiljne opekline na šakama i rukama. Unatoč bolnim ozljedama, Thomas se suzdržao od odlaska u bolnicu jer nije želio platiti pozamašan račun za liječenje. Nažalost, proces oporavka je bio dug i mukotrpan.

"Prije nekoliko dana uspio sam oguliti cijelu usnu, bila je široka nekoliko centimetara. Još uvijek su mi usne prilično izgorjele i ne izgledaju sjajno, ali su puno bolje nego što su bile", rekao je. Upozorio je druge putnike i turiste da dobro istraže prije nego zagrizu egzotičnu hranu u inozemstvu. "Uvijek je dobro jesti lokalnu hranu, ali pretpostavljam da je također dobro imati malo znanja o njoj", dodao je. 

Izgubila je prsten u vodi dok je skakala s litice: ‘Išli smo ga tražiti i našli nešto sasvim drugo’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije