NEZADOVOLJNI

Iz HDZ-a izlazi 300 članova: 'Stranku vode nesposobni i nepismeni ljudi'

HDZ
Foto: Pixsell
1/2
28.01.2014.
u 14:43

Dvojica gradskih vijećnika HDZ-a Roko Bašić i Željko Picig uz još tristotinjak članova napuštaju stranku koja je s HSS-om u gradskoj vlasti od 2009. godine. Postaju nezavisni vijećnici i oporba, a HDZ-u ostaje dvoje vijećnika.

Gradski vijećnici HDZ-a u Križevcima, dr. Roko Bašić i Željko Picig, izašli su iz stranke, a za njima će i 300 članova, čime je križevački HDZ ostao bez više od polovine članstva.

Bašić i Picig, koji su u HDZ-u 24 i 15 godine, s tim da je prvi bio i gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, nezadovoljni su, kako kažu, nedemokratskim i nekorektnim odnosom vodstva prema njima i većini članova.

- Izlazimo iz stranke jer nije demokratična, ne drži se statuta i podržava nesposobne, podobne i politički nepismene, ne uvažavajući one koji su aktivno godine darovali stranci i uložili svoje živote u HDZ - poručuju Bašić i Picig.

Ostaju u Gradskom vijeću, ali kao nezavisni i najavljuju da će biti čvrsta oporba vladajućem HSS-u, s kojim je HDZ u Križevcima u koaliciji još od 2009. godine, premda su i ranije bili bliski. HDZ-u u Vijeću ostaje dvoje članova.

Bivši HDZ-ovci najviše za gubitak utjecaja i dostojanstva stranke u gradu i okolici prozivaju bivšega stranačkog šefa Stjepana Peršina, koji je stranku prije lokalnih izbora 2013. ostavio na vjetrometini, te novog šefa dr. Matu Devčića, inače ravnatelja županijske Hitne pomoći, a koji, prema njima, nije predstavio program i priklonio se vladajućem HSS-u. Prozivaju i dožupana Darka Sobotu za "sramotno ponašanje i ignoriranje".

- Zbog svega toga HDZ će "padati" i dalje na svim sljedećim izborima - drže bivši članovi, smatrajući i kako je stranci zbog koalicije s HSS-om oduzeto dostojanstvo.

Roko Bašić i Željko Picig inače su zbog svojih istupa unazad pola godine prijavljeni stranačkom Sudu časti u županiji, koji ih je međutim oslobodio i zato su se oni sad odlučili na ovaj čin - da sami izađu, a ne da budu izbačeni.

>>HDZ-ov župan Ževrnja seks s manekenkom plaćao 6000 kuna!

Komentara 2

JO
Jonzag
09:17 29.01.2014.

Kakva je to koalicija na državnoj razini s jednim čovjekom ? Tko savjetuje Karamarka iz Koprivničko-križevačke županije i navodi ga na političko štetna postupanja u vlastitim redovima koja će imati dalekosežne posljedice i to zbog koalicije s jednim čovjekom čija stranka je na županiji dobila župana zahvaljujući rezultatima HDZ-a ?????????

YO
yocko
16:02 28.01.2014.

Konačno im je otišlo iz gu...e u glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije