DVOJE MLADIH POGINULO

Iz maškara u smrt

28.01.2003.
u 00:00

Auto je udario u ugao kuće, a nakon 18 metara udario je u kameni zid susjedne kuće

RIJEKA - Borut Pavletić (25) iz Bakra i Jasmina Rakipovski (25) iz Rijeke poginuli su jučer u 2.50 sati u Dragi, dok su se vraćali s maškarane zabave. Teže je ozlijeđena Anita S. (26) iz Bakra, a u kritičnom je stanju Marko D. (18), takopđer iz Bakra. Pavletić je upravljajući "seat ibizom" RI 951-KF iz smjera Sv. Kuzma prema Vežici u lijevom nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem. "Ibiza" je udarila u rubnjak a potom u zemljani usjek s desne strane. Nakon toga je "poletjela" udarivši u ugao obiteljske kuće Pod ohrušvom 14. Automobil se odbio i nastavio svoj let koji je završio nakon 18 metara i udarca u kameni zid susjedne obiteljske kuće. Vozač "seata" i Jasmina Rakipovski, koja je bila na zadnjem sjedalu, na mjestu su poginuli. Anita S. je ispala sa zadnjeg sjedala, a dvoje poginulih i Marko D. ostali su zarobljeni u smrskanom automobilu. Izvlačili su ih vatrogasci PVJ Vežice.

Kako smo doznali, njih je četvero bilo na snimanju emisije o maškarama na lokalnoj televiziji Kanal RI, gdje su navijali za maškaranu grupu iz Krasice. Nakon snimanja zaputili su se u Dom Krasica, gdje su nastavili sa zabavom. Pri povratku u središte Rijeke dogodila se stravična nesreća.

Ujutro smo na mjestu pogibije dvoje mladih zatekli Ivu Lončar, stanarku kuće u koju je udario automobil. Opisala nam je kako je nakon strahovitog praska istrčala na ulicu ividjela razbijeni automobil te djevojku kako u nesvijesti leži na tlu. Prema njezinim riječima, to nije prva nesreća na tom mjestu koja je kobno završila po vozače.

Pored "zida smrti" svijeće za poginule zapalili su i Tomislav Pavletić, brat poginulog Boruta, te brat poginule djevojke. Obojica su bili u šoku ne mogavši se pomiriti s tragedijom koja je pogodila njihove obitelji. Očevid na mjestu nesreće obavila je Ksenija Zorc, istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci. Promet je bio obustavljen do 5.25 sati i odvijao se obilazno.

T. Rukavina

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije