Izvoz žive stoke

Iz riječke Luke u Libiju odlazi 1700 grla junadi

brod,polaris,luka,rijeka (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
03.04.2013.
u 17:26

Današnji ukrcaj junadi za Libiju bio je prvi nakon 30 godina na riječkom terminalu

Na brod Polaris 2 vezan uz Bečko pristanište riječke Luke u srijedu je ukrcano 1700 grla junadi. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj pošiljci stoke hrvatskih uzgajivača namjenjenoj izvozu u Libiju. Inače, secijalizirani terminal za ukrcaj životinja Luke Rijeka je u Bršici na istočnoj obali Istre, no zbog većeg gaza brod Polaris 2 se vezao u Rijeci pa je današnji ukrcaj junadi bio prvi nakon 30 godina na riječkom terminalu.

Hrvatski izvoznici žive stoke su u posljednje dvije godine preko Luke Rijeka samo za libijsko tržište otpremili ukupno 11 575 grla stoke, a od 2010. do danas otpremili su preko terminala Luke u Bršici u Egipat, Libanon i Libiju 56 500 grla žive stoke.

>> Rijeka: Muškarac umro na brodu prilikom radova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije