'JEDAN U NIZU RADNIH SASTANAKA'

Iz Vlade o spominjanju "AP" u prepisici Rimac i Žalac: Ni premijer ni taj sastanak nisu utjecali na odluke o softeru

Vinkovci: Uhićena Gabrijela Žalac odlazi iz kuće u pratnji istražitelja
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
28.01.2023.
u 17:53

"Riječ je o jednom u nizu mnogobrojnih radnih sastanak s predstavnicima resora u Vladi, održanom na zahtjev tadašnje ministrice - vezano uz bazu podataka za korištenje EU fondova", naveo je glasnogovornik Vlade

Josipa Rimac i Gabrijela Žalac u svojoj su prepisci, koju je objavio Večernji list, intenzivno spominjale osobu "AP". Iz konteksta prepiske bivše HDZ-ove državne tajnice i bivše HDZ-ove ministrice može se naslutiti kako je riječ o Andreju Plenkoviću, a cijelu situaciju prokomentirali su nam iz Vlade te istaknuli kako premijer inače redovito komunicira o nizu tema s ministrima.

"Riječ je o jednom u nizu mnogobrojnih radnih sastanak s predstavnicima resora u Vladi, održanom na zahtjev tadašnje ministrice - vezano uz bazu podataka za korištenje EU fondova. Premijer se očito o tome informirao, što nije sporno, jer i inače redovito komunicira o nizu tema s ministrima. No, niti on niti taj sastanak nisu imali nikakav utjecaj na odluke vezano uz softver ili uz odabir kompanije, što je jasno iz cjelokupnog procesa", naveo je glasnogovornik Vlade Marko Milić za Večernji list. 

Kako smo ranije danas objavili, osim u porukama Rimac i Žalac, osoba koju one zovu "AP", pojavljuje se i u obrani Mladena Šimunca, koji prepričava kako je PLUR program zbog kojeg je sada završio na optuženičkoj klupi, prezentirao u uredu premijera. "Nazvali su me i pitali kada mogu biti kod predsjednika Vlade. Prvo sam se začudio, pa su me ponovo pitali kada mogu biti kod premijera. Odgovorio sam mu da mogu biti kad premijer kaže, jer tko odbija poziv premijera? Kada sam došao, upoznali smo se i on mi je rekao da imam 10 minuta", kazao je Šimunac.

Komentara 34

Avatar x   -   y
x - y
18:29 28.01.2023.

Doci ces anemicni veleizdajnice kriminalcino narcisoidni psihopate Anemija pred lice pravde kad tad..sve u svoje vrijeme...

SA
sargu123
18:19 28.01.2023.

Mogu oni sad pričati što god žele ali radilo se o EU novcima pa će i istraga biti malo detaljnija. Još ako neka od njh dvije propjeva kako bi sebe malo izvukla biti će urnebes!

DU
Deleted user
18:25 28.01.2023.

Ali je AP znao za taj software i prije optužnice. Tako nije govorio kada su uhitili Žalac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije